Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Debatt: Vet inte SD vad triage står för? "Lögner skrämmer upp människor i onödan"

Annons

Triage används dagligen inom vården, i enligthet med hälso- och sjukvårdslagen. Skribenten undrar om SD har som syfte skrämma upp folk.

Svar på SD:s insändare ”Falköpings åtgärder räcker inte”

Er insändare innehåller en direkt lögn. Lögner ska inte stå oemotsagda eftersom de skrämmer upp människor i onödan.

Triage, detta för många okända begrepp, finns redan på våra sjukhus och används dagligen. Det handlar inte om att några ska få vård och andra inte. Det handlar om att några tittar på hur sjuk man är och i vilken ordning man ska få vård och av vem. I hälso- och sjukvårdslagen står det att vård ska ges efter behov. Alltså sjukast först. Så kommer det in någon till akuten med hjärtinfarkt så går den före ett benbrott. Kommer man in med andningssvårigheter går man före någon som vill visa sitt eksem. Men både den med benbrott och eksem får vård men den med eksem kanske hänvisas till vårdcentralen nästa dag. Vård efter behov är det enda rätta. Eller vill SD ha någon annan ordning?

Annons

Annons

Nu tror jag att ni i SD innerst inne vet vad triage på sjukhusen innebär. Ni har väl partikamrater som har uppdrag i regionen.

Vad vill ni med att sprida lögner och skrämma upp folk? Varför litar ni inte på folkhälsomyndigheten? Hur kan ni tro att ni i SD Falköping har mer kunskap om smittspridning av just det här viruset?

Jag tycker det är klokt av ledningen i Falköping att följa folkhälsomyndighets råd.

Att stänga grundskola och förskola och sen ordna dagverksamhet tycker jag är en riktigt korkad ide.

Inger Lilja

fd sjukvårdspolitiker

Vänsterpartist

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy