Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Corona väcker liv i ord som saknats

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Annons

Det sägs att inget är så ont att det inte har något gott med sig. Sant eller falskt i dessa coronatider? undrar insändarskribenten.

Just nu domineras alla nyhetssändningar av ett ynkligt litet virus. Ett virus som startat en pandemi och därmed visat oss, hur utsatta och sårbara vi är.

Plötsligt betonas från olika håll vikten av att vi alla gemensamt gör vår insats för att stoppa sjukdomen och minska dess verkningar! Vi ska särskilt värna om utsatta grupper, äldre, sjuka och andra svaga i vår omgivning. Ordet ”Solidaritet”, som inte hörts på länge, dyker upp allt oftare.

Annons

Annons

Kan det möjligen vara så att vi inför hotet om en allvarlig epidemi inser att vi alltid varit och i all framtid kommer att vara beroende av samarbete med varandra?

Låt oss hoppas att svaret är ”ja” och att den insikten överlever nuvarande pandemi. Vi behöver agera i enlighet med den inställningen inför alla hot mot tillvaron på vår gemensamma jord!

Bertil Wallgren

Floby

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy