Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Minnesord Barbro Carlén

Barbro Carlén, Varnhem

Vår kära barndomsvän Barbro är död. Hon avled stilla i sitt hem i Varnhem på själva skottdagen den 29 februari, hos sin käre make Sven som älskat, och på slutet även stöttat och hjälpt henne då det behövdes.

Barbro var klassens sötaste tjej, glad och omtyckt och självskriven Lucia. Hon fick redan vid åtta års ålder diabetes, vilken under livet berövade henne allt mera av synförmågan. Det hindrade inte henne och Sven att resa runt i världen och uppleva den med alla övriga sinnen.

Annons

Annons

Hon såg på ett förunderligt sätt med andra organ än själva ögonen.

Familjen Unker och våra föräldrar var nära vänner och familjerna umgicks flitigt och gärna. Kvällen före julafton var alltid gemensam, först med de bara halvårsgamla småflickorna Barbro och Kerstin, sedermera tillkom hos familjen Unker sonen Peter och hos Sahlströms Elisabet och Anders.

Barbro utbildade sig till småskollärare vid seminariet i hemstaden Skara och var sedan yrkesverksam vid olika skolor i Västergötland. I Ulricehamn träffade hon så småningom Sven och efter några flyttar landade de omsider i Varnhem, mitt i den gamla kulturbygden med riklig tillgång till musik och sång, en stor glädje för dem båda.

Vi själva hamnade med tiden i Enebyberg utanför Stockholm respektive i Ulebergshamn i Bohuslän. Det blev då inte så ofta tillfälle att träffas, men desto lättare att prata i telefon. Ofta och länge.

Som alltid med riktigt nära vänner kunde vi ta upp samtalet där vi slutade förra gången, det må ha varit en dag eller en månad sedan sist.

Tack, kära Barbro för all god vänskap i livet!

Kerstin och Elisabet

f. Sahlström

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy