Annons

Annons

Annons

Futsal

Insändare
Insändare: Utnyttja allt det fantastiska med Skövde

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det finns mycket bra med Skövde, det konstaterar insändarskribenten, som själv har fått ett positivt perspektiv på sin gamla hemort från sin nya hemvist Göteborg.

I veckan fick jag min helt ointresserade flickvän att titta på Big Brother med mig. Utan att hon frågade så pekade jag på en av deltagarna och sa ”han är från Skövde”. Meningen kom ut ur min mun med samma klang som när en förälder visar upp en teckning och berättar att ”hon är bara två år gammal”. Min flickvän svarade: ”sen jag träffade dig så kommer ju alla från Skövde”, vilket berättar att det inte var första gången jag gjorde ett sådant utrop.

Annons

Annons

När jag bodde i Skövde så fick mina vänner ofta höra mig uttrycka mitt Skövde-hat. ”Det är större chans att jag bor i Paris än i Skövde om ett år”, sa jag för två år sen. Nu, efter ett år i exil, kommer jag ofta på mig själv med att alltid känna en stolthet när Skövde kommer på tal. När jag satt i föreläsningssalen på Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet för ett tag sedan berättade föreläsaren att Åbro var så förknippat med AIK att det fanns många som avstod från att dricka ölen. Då kastades jag tillbaka till när gamla hockeykompisar i Skövde IK använde silvertejp när det skulle drickas Mariestads. Skaraborgsderbyt i ishockey är en av sakerna som jag skrutit om flertalet gånger och även om jag inte följer Skövde IK slaviskt så håller jag mig uppdaterad och jag knyter alltid näven när grabbarna slår Mariestad BOIS.

Att bo i en stad där två gamla Skövde-killar spelar i Frölunda Indians och IFK Göteborg ger ytterligare tillfällen att sträcka på sig. Tack Max Friberg och Sargon Abraham. Andra saker jag gärna skryter om är våra handbollslag, Goat Simulator och Johanna Frändén. Jag glömmer heller inte att berätta att motorerna faktiskt görs i Skövde. Shout-out till er på bandet!

En diskussion som för längesen borde ha lagts i en förseglad låda och skickats ut i rymden är diskussionen om vilken småstad som egentligen har de godaste pizzorna. Men helt ärligt, visst finns de godaste pizzorna i Skövde? En av mina personliga favoritpizzerior hittar ni i Södra Ryds centrum där vi på min tid alltid fick såsen i en behållare som såg ut som den magiska lampan i Aladdin. Till pizzan drack vi läsk från närköpet för fem kronor. Sedan spelades det fotboll i timmar på fotbollsplaner som format flertalet landslagsspelare i futsal.

Annons

När jag skriver det här 16 mil bort är det lätt att minnas allt som är bra med Skövde men när man lever mitt i det är det lätt att klaga på blåsten, nöjesutbudet och rondellerna. Se därför till att utnyttja allt det fantastiska med Skövde. Ta en tur i något av spåren på Billingen, slå klackarna i taket på S:t Sigfrids gata och ät en pizza. Glöm heller inte att stötta våra lokala idrottslag. En dag kanske ni ser sport på tv och utbrister ”hen är ju från Skövde!”.

Eddie Nylund

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan