Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Skövde kommun i dagliga morgonmöten om Corona-viruset

Nyckelpersoner inom Skövde kommun sitter, sedan i mitten av förra veckan, i dagliga morgonmöten för att diskutera frågor kring Corona-viruset.

Skövde kommun planerar för att skydda de samhällsviktiga funktionerna när Corona-viruset sprider sig.

– De diskuterar vilka olika scenarier som kan uppstå framåt och planerar för dessa. Vi kommer inte att spekulera, säger Caroline Segerdahl, tf kommunikationschef på Skövde kommun.

Annons

Hur resonemangen går eller vilka eventuella åtgärder kommunen är beredd att ta till för att skydda och säkerställa samhällskritiska funktioner, som exempelvis vård- och äldreomsorg samt el- och vattenförsörjning, vill Segerdahl inte uppge.

Annons

– Under rådande läge är det absolut viktigast för oss att planera för hur de här funktionerna ska kunna upprätthållas. Att berätta vilka eventuella åtgärder som kommer riskerar bara att skapa förvirring och missförstånd.

– Skövde kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Om och när kommunen eventuellt fattar några beslut kommer de att kommuniceras ut, fortsätter hon.

Stoppa spridningen

I de dagliga ledningsgruppsmötena deltar bland andra samtliga sektorschefer, kommundirektören, representanter för HR och kommunikation samt säkerhet och beredskap.

Måndagens morgonmöte resulterade inte i några beslut som påverkar de olika verksamheterna, enligt tf kommunikationschefen.

– Vi följer händelseutvecklingen och gör vad vi kan för att stoppa smittspridningen och se till att vi i första hand skyddar våra äldre och andra riskgrupper.

Som Skövde kommun meddelat tidigare ställer Kulturhuset, Arena Skövde, Billingehov samt Billingen in alla större evenemang och sammankomster som samlar 500 personer eller fler. Övriga evenemang och föreställningar hålls som planerat, uppger Segerdahl.

– Stadsteatern är ett undantag. På grund av lokalens utformning där besökarna sitter tätt ställs samtliga föreställningar i lokalen in till och med den 23 mars. Därefter kommer kommunen att se över situationen igen och fatta beslut löpande, tillägger hon på måndagseftermiddagen.

Enligt Skövde kommun ansvarar varje enskild arrangör själv för information om inställda evenemang och eventuell återbetalning av biljett.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan