Annons

Annons

Annons

Sojakorv kan innehålla listeria

Text

Ica återkallar sojakorv eftersom den kan innehålla bakterien listeria. Skeppshultscykeln återkallar en småbarnshjälm som kan innebära en säkerhetsrisk.

Ica återkallar sojakorv.

Ica återkallar en rökt sojakorv eftersom att den kan innehålla listeria. Bakterien kan orsaka infektionen listerios hos människor och är särskilt hälsofarlig för vissa riskgrupper så som personer med nedsatt immunförsvar, gravida kvinnor, svårt sjuka och äldre.

Annons

Annons

Återkallelsen gäller 240-gramsförpackningar av Ica Rökt sojakorv och gäller produkter med bäst före-datum 24 mars 2020 och 27 mars 2020, uppger Ica i pressmeddelande.

Ica uppmanar kunder att lämna tillbaka produkten i butiken där köpet har skett.

Barnhjälm återkallas

Dessutom återkallas vissa upplagor av småbarnshjälmen MET Genio sedan Folksams kontroll visat att det gröna spännet på hjälmen inte löser ut som det ska. Först vid för hög belastning löser spännet ut och det innebär en säkerhetsrisk.

En småbarnshjälm är en hjälm med ett grönt spänne. Det gröna spännet är en säkerhetsanordning gjord för att lösa ut vid viss belastning för att undvika att barnet hängs i hjälmen om hjälmen fastnar i något under lek.

Skeppshultcykeln AB återkallar hjälmar med följande Lot-nummer: (V170431, AUG 2017), (V170557, NOV 2017) och (V180177, FEB 2018) Lot-numret finner du på insidan av hjälmen. Återkallelsen sker via återförsäljarna.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan