Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Dotorp

Kajor dog efter att ha flugit in i kraftledning

De upphittade döda kajorna ska ha dött efter att ha flugit in i en kraftledning.

Annons

Nio döda kajor har hittats på en gångväg i Falköping vilket orsakat visst bryderi. Men enligt Linda Filipsson på Falköpings kommun finns en naturlig förklaring, vilket P4 Skaraborg rapporterat.

För nio år sedan hittades ett 70-tal döda fåglar på Wetterlinsgatan, vilket skapade stor uppmärksamhet innan man konstaterade att de dött av yttre våld och sannolikt blivit påkörda av ett fordon, möjligen försvagade av vintern.

Nu har återigen döda fåglar hittats i Falköping, Rebecca Blennow har via Facebook rapporterat att hon hittade nio döda kajor på gångvägen mellan Kapellsgatan och Danska vägen.

Annons

Annons

Detta har uppmärksammats av P4 Skaraborg som även har fått en förklaring till ansamlingen av döda fåglar av Falköpings kommuns kommunikationsansvarige Linda Filipsson.

– De här fåglarna är funna i närheten av en kraftledning och en granne har sett hur det gått till. En flock kajor har flugit vid kraftledningen och då händer det ofta att det blir en anspänning i ledningarna. Några fåglar klarar inte av det här utan man krockar och det blir en anspänning i luften. Då är det ofta att ett antal fåglar dör, så det är av helt naturliga orsaker som detta har skett, säger hon till radion.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy