Tekniska förvaltningen har tid över och kan göra konst på arbetstid, är det rätt använda skattemedel.
Anita, kommunanställd, är kritisk till hur skattepengarna används i Skövde.

Läser i Skövde Nyheter vecka 9 om Trädkonst ur stubbarna vid Karstorp och att det anlitade huggarlaget har fått göra detta på tid som de fått över (?) och att det inte kostar så mycket extra.
Annons
Jag vet inte exakt vilken timlön vi pratar om men med viss insyn kan jag med säkerhet säga att den är skyhögt över vad en undersköterska i hemtjänsten får i timman.
Annons
Läs även: Trädkonst växer fram ur stubbarna
Varför jämför jag då med detta – jo, därför att det är längesedan vi inom sektor vård- o omsorg här i Skövde hade ”tid över”. Vi arbetar så att när vi är klara med en uppgift skyndar vi oss vidare till nästa.
Översatt till Er verksamhet skulle det innebära att när man kapat, kvistat och apterat ett träd (och möjligen samlat ihop riset) går man vidare till nästa träd och gör om proceduren. Det fattar väl alla att det tar längre tid (och kostar mer) om skogshuggaren först ska syna trädet och bedöma om det kan bli en svamp eller ett hus. Sedan såga av det med en högstubbe för att sedan stå och finlira med motorsågen så att konstverket växer fram.
Jag anser att när kommunens ekonomi inte tillåter extravaganser så måste vi tänka till och använda pengarna vi har till det som är vår kärnverksamhet.
Vi skulle också gärna ha tid ”över” att sätta oss ned och prata lite med en ensam, orolig eller ledsen vårdtagare. Som läget är idag får vi ge en hastig klapp på axeln, kanske med orden ” det ordnar sig – det kommer någon till dig om några timmar igen”.¨
Om det är så att tekniska avdelningen har för mycket pengar så behöver vi dem i sektor vård- o omsorg. Eller om det finns mycket pengar över behövs det säkert också i skola och barnomsorg – som också är kommunens kärnverksamheter.
Annons
Annons
Så skattebetalare – vad säger ni – vad vill ni att vår höjda skatt ska läggas på?
Politiker – vågar ni gå in och styra rätt i kassorna?
Just det, jag vet att det är olika kassor men i slutändan är det ändå samma kassakista vi alla gräver ur.
Anita, kommunanställd i 38 år