Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Dåliga föremål som förstör vår framtid

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Tindra Jonsson Kinnander bor i Skara och går i klass 5 på Metis.

Annons

Klimatet ligger på sin absoluta sämsta nivå just nu.

Nu kanske ni tänker a, men vad gör det om jag försöker att sluta skräpa ner i miljön eller slutar att åka bil och tar bussen eller tåget istället.

Jo, det gör rätt så mycket eller det blir ju en bra början isåfall.

Det är kanske inte så stort ifall att du köper en plastburk, men själva problemet är vart du lägger plastburken eller om det är bra eller dålig plast. Det här med bra eller dålig plast innebär att bra plast arter kan återvinnas upp till 7 gånger eller till och med 100 000 000 000 gånger, men dålig plast kanske bara kan återvinnas 1 gång eller inte alls.

Ekologiskt eller iallafall närodlat kan också vara viktigt, t.ex du köper en oekologisk tomat från Spanien, vill du verkligen äta en tomat som har fraktats ända från Spanien till Sverige med lastbil och har en massa gifter i sig. Så tänk på det alla vuxna, era barn ska leva i det som du har skräpat ner och samma sak till alla er ungdomar (barn) ni ska leva i det som ni har skräpat ner.

GÖR NÅGOT!!!!!!

Tindra Jonsson Kinnander, 11 år

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy