Annons

Annons

Annons

Annons

Skidåkning

Karlssons besked: Kör på resten av säsongen

Text: 

Och den här gången ska hon vara tillbaka för att stanna.

– Det kommer inte att finnas några begränsningar från medicinskt håll, säger 20-åringen om de avslutande tävlingarna i världscupen.

Efter att inte ha uppfyllt Svenska skidförbundets hälsokrav i början av säsongen gjorde Frida Karlsson comeback i spåret i början av februari när världscupen kom till Falun.

Den 20-åriga stjärnan togs även ut till Ski Tour en vecka senare – men bröt efter endast två tävlingar, eftersom landslagsledningen inte tyckte att hon var redo att köra hela touren.

Annons

Till helgens världscuptävlingar i finländska Lahtis är hon tillbaka i hetluften ännu en gång – och den här gången är det på riktigt. Hälsan är under kontroll och det finns inga planer på att bara köra ett begränsat antal av de återstående tävlingarna den här säsongen.

Annons

Laddat i Seefeld

– Det kommer inte att finnas några begränsningar från medicinskt håll. Utan jag kommer köra de distanstävlingar som jag blir uttagen till, säger Karlsson.

Sedan det tidiga och motvilliga avhoppet i Ski Tour har hon både hunnit med träning och vila, tillsammans med landslagskompisen Maja Dahlqvist, i österrikiska Seefeld – där hon förra året vann brons, silver och guld i sitt första VM.

– Jag har haft en riktigt härlig vecka med Maja. Strålande väder och riktig härlig skidåkning. Jag har hämtat mycket energi, säger Karlsson och fortsätter:

– Jag hade inte kunnat göra något bättre. När jag inte kunde fortsätta åka Ski Tour såg jag till att göra något positivt av tiden till nästa tävling.

"Svajar mycket"

Hur hon står till formmässigt är dock ett frågetecken, och inför morgondagens 10-kilometerslopp vill hon, som vanligt, inte uttala några resultatmål.

– Jag känner att det svajar ganska mycket. Vissa dagar känns det väldigt bra, andra mycket sämre.

TT: Hur ser du på resten av skidsäsongen?

– Jag ser varje tävling som ett nytt mål och ska göra det så bra jag bara kan i varje enskilt lopp. Jag har ju inte åkt så många världscuper så jag tar med mig erfarenhet från varje lopp till nästa säsong.

Förutom helgens tävlingar i Lahtis, återstår världscupanhalter i norska Drammen och Oslo innan säsongen avslutas i kanadensiska Quebec och Canmore i mitten av mars.

Pelle Strandman/TT

Annons

Annons

Till toppen av sidan