Annons

Annons

Annons

Skaraberg

Miljöinspiratör föreläser på museet

Trött på sopor och plast? Nu bjuder Västergötlands museum nyfikna att lyssna på miljöinspiratören Ulrika Naezer onsdagskvällen den 26 februari.

Går det att leva sopfritt? Miljöinspiratören Ulrika Naezer berättar nu om sitt försök och lärdomarna hon dragit.

Ulrika Naezer antog utmaningen att leva sopfritt en månad. Nu berättar hon om hur hon fick hem maten utan förpackningar, stoppade strumpor och uppdaterade sin elektronik istället för att slänga. Under kvällen berättar hon om hur utmaningen gick och ger tips på vad man själv kan göra. Hon ger också en genomgång av plastens liv och dess miljöpåverkan.

Annons

Annons

– Mellan år 1994-2005 ökade förpackningarna i livsmedelsbutiker med 75 procent. Genom att leva sopfritt ville jag ställa frågor om det, till exempel varför gurkorna är plastinpackade, det var de inte för tio år sedan. Vi bär hem väldigt mycket överförpackade varor, berättar Ulrika i ett pressmeddelande.

Föreläsningen är en del av Västergötlands museums satsning på ett klimattema.

– Museet väljer att under hela det här året, även de kommande, göra en särskild satsning på klimatfrågan, säger programintendent Hanna Eklöf. Det här är den viktigaste frågan för vår samtid och den kan vi inte bortse ifrån. Därför erbjuder vi en serie föreläsningar och även en stor utställning med klimattema, fortsätter hon.

– Ulrika Naezers föreläsning är en del av museets programserie med kvällsöppna onsdagar och det är som alltid fri entré till föredraget, avslutar Hanna.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan