Annons

Annons

Annons

Skövde

Platsbyggd förvaring – experten Adam tipsar

Text

För drygt fem år sedan drog Skövdebon och förvaringsexperten Adam Zäll igång Garderobsfabriken. Företaget har gjort sig ett namn genom att tillverka platsbyggda garderober och andra förvaringslösningar lokalt i Skövde.

-Ganska få bostäder har tillräckliga möjligheter till förvaring och istället för att köpa en lös garderob är bättre att skaffa sig en platsbyggd istället, säger Adam.

Skor, jackor, halsdukar och handskar huller om buller. Kaoset i hallen känner de flesta igen sig i, vare sig man bor i lägenhet eller villa. Så, hur ska man göra för att lösa stöket? Adam och Tomas Zäll brinner för att lösa förvaringsproblem.

-Vi har arbetat i drygt fem år med att platsbygga förvaringslösningar åt våra kunder. Ganska få bostäder har tillräckliga möjligheter till förvaring och istället för att köpa en lös garderob är det bättre att skaffa sig en platsbyggd istället, säger Adam.

Boka kostnadsfritt hembesök

Annons

Annons

Slipshängare är en smidig lösning till garderoben.

Effektiv förvaring

Han berättar att det är extra bra att låta måttanpassa sin garderob och anpassa förvaringen efter de behov man faktiskt har. Behoven är olika från familj till familj, därför ska även garderoben anpassas därefter.

-I hallen måste man få plats med ytterkläder och skor, sådant som kan ta upp rätt mycket plats. Då är det bra att kunna använda ytan effektivt. Vi bygger vanligtvis från golv till tak för att kunna använda ytan maximalt och använder oss i princip alltid av skjutdörrar för att spara plats.

Just hallen är ofta en plats med begränsat utrymme och då är det smidigast att lagra på höjden. Gärna långa jackor för sig, korta för sig och så vidare.

-Genom att dela upp förvaringen efter plagg kan man använda ytan bättre, under kortare plagg kan du till exempel få plats med ännu mer förvaring.

Det går också att använda ytor som man kanske annars inte hade tänkt på.

-Det är vanligt att våra kunder har trappor, proppskåp, uttag och snedtak som gör det svårt att kunna utnyttja platsen annars. Vi anpassar inredningen efter hur ditt hem ser ut och kan låta förvaringen bli en del av rummet på ett bra sätt.

Annons

Annons

Familjeföretag

Bara några månader efter att Adam startade upp sitt företag hakade hans far Tomas på.

-Han har varit arbetsledare i en möbelfabrik och har gott om erfarenhet av produktionsdelen så han driver största delen av tillverkningsprocessen.

Även om Tomas arbetar vägg i vägg med butiken med att tillverka alltifrån dörrar till garderobssidor är det oftast Adam man stöter på i lokalen.

-Jag sköter försäljningen för det mesta, även om vi såklart hjälps åt med mycket. Vi har båda lärt oss otroligt mycket och har kommit närmre varandra sedan vi började jobba ihop, säger Adam.

Den som är nyfiken på att låta Adam eller Tomas hjälpa till med förvaringen där hemma kan lätt göra slag i saken.

Annons

"Vi har ett ritprogram på vår hemsida där det är lätt att fylla i mått och designa sina egna måttanpassade skjutdörrar för att sedan få ett kostnadsförslag skickat till sig."

-Antingen så kommer vi ut helt kostnadsfritt och tar mått på plats och samtidigt kontrollerar rummets förutsättningar, till exempel om det finns fönster eller dörrar vi måste ta hänsyn till när vi planerar en inredning. Om det behöver göras en speciallösning eller om kunden önskar hjälp med designen gör vi även det på plats.

Det går också att använda deras ritprogram.

-Vi har ett ritprogram på vår hemsida där det är lätt att fylla i mått och designa sina egna måttanpassade skjutdörrar för att sedan få ett kostnadsförslag skickat till sig.

Garderobsfabrikens ritprogram

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan