Annons

Annons

Annons

Skövde

Familjeföretaget i Skövde brinner för måttanpassat

Text

I hushåll runtom i Sverige står unika, platsbyggda garderober med en gemensam nämnare: de är tillverkade i Skövde av Adam och Tomas på Garderobsfabriken.

-Vi har specialiserat oss på måttanpassade och platsbyggda garderober och andra förvaringslösningar, säger Adam.

Den som kliver in i butiken på Norra Aspelundsvägen 3 i Skövde möts av handtillverkade garderober av allra högsta klass och Adam Zäll. Han startade upp verksamheten för drygt fem år sedan efter många år i branschen. Målet var att ägna sig mer åt det han brinner för – att skapa bättre förvaringsmöjligheter i lägenheter och villor.

-Vi har specialiserat oss på måttanpassade och platsbyggda garderober och andra förvaringslösningar, säger Adam.

Sex månader efter att han drog igång företaget kom hans far Tomas Zäll in i bilden. Han har tidigare arbetat som arbetsledare i en möbelfabrik och har gott av erfarenhet.

Annons

Annons

-Eftersom han var duktig på produktionsdelen av det hela så fick han ta över tillverkningsprocessen.

Boka kostnadsfritt hembesök

"Det som är extra roligt är när det dyker upp kunder som har blivit tipsade av nära och kära. Då känns det som om vi har gjort något rätt."

Rekommendationer

Många som kommer in till Garderobsfabriken beställer måttanpassad inredning för första gången. De brukar sedan rekommendera både vänner och sin familj, berättar Adam.

-Det som är extra roligt är när det dyker upp kunder som har blivit tipsade av nära och kära. Då känns det som om vi har gjort något rätt.

Adam har tidigare arbetat med ett norskt bolag och i Norge är man mer van vid att måttbeställa garderober och annan inredning.

-Där har den här typen av måttanpassning varit stor i säkert 20 år men vi är rätt ovana här i Sverige. Samtidigt blir det allt mer populärt och jag tror att det är fler än någonsin som är nyfikna och vill göra sin klädförvaring lite lyxigare eller smidigare.

Snedtak är inget problem för Adam och Tomas.

Vinklar och vrår

Det är inte alla bostäder som har bra förvaring. Därför är det smidigt att låta Adam eller Tomas komma ut för att avgöra hur man bäst ska kunna använda sina utrymmen. Behoven är olika från familj till familj, därför ska även garderoben anpassas därefter, menar han.

Annons

-I hallen måste man få plats med ytterkläder och skor, sådant som kan ta upp rätt mycket plats. Då är det bra att kunna använda ytan effektivt. Vi bygger vanligtvis från golv till tak för att kunna använda ytan maximalt och använder oss i princip alltid av skjutdörrar för att spara plats.

Annons

Just hallen är ofta en plats med begränsat utrymme och då är det smidigast att lagra på höjden. Gärna långa jackor för sig, korta för sig och så vidare.

-Genom att dela upp förvaringen efter plagg kan man använda ytan bättre, under kortare plagg kan du till exempel få plats med ännu mer förvaring.

Effektiv förvaring

Det går också att använda ytor som man kanske annars inte hade tänkt på. Adam och Tomas älskar utmaningar och speciallösningar.

-Det är vanligt att våra kunder har trappor, proppskåp, uttag och snedtak som gör det svårt att kunna utnyttja platsen annars. Vi anpassar inredningen efter hur ditt hem ser ut och kan låta förvaringen bli en del av rummet på ett bra sätt. En snygg, platsbyggd garderob kan också bidra med en värdeökning i bostaden. Vi hade en mäklare som köpte garderob till sig själv och han talade gott om hur stor nytta det kan göra.

Annons

Den som är nyfiken på att låta Adam eller Tomas hjälpa till med förvaringen där hemma kan lätt göra slag i saken.

Annons

-Antingen så kommer vi ut helt kostnadsfritt och tar mått på plats och samtidigt kontrollerar rummets förutsättningar, till exempel om det finns fönster eller dörrar vi måste ta hänsyn till när vi planerar en inredning. Om det behöver göras en speciallösning eller om kunden önskar hjälp med designen gör vi även det på plats.

Det går också att använda deras ritprogram.

Garderobsfabrikens ritprogram

-Vi har ett program på vår hemsida där det är lätt att fylla i mått och designa sina egna måttanpassade skjutdörrar för att sedan få ett kostnadsförslag skickat till sig. Annars tittar du bara in hos oss så hjälper vi dig. Extra bra är det om du har med dig en bild och några mått på rummet du vill att vi ska hjälpa dig med.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan