Annons

Annons

Annons

Handboll

Här är svenska truppen som EM-kvalar i Skövde – tre debutanter uttagna

I mars stundar flera viktiga landskamper för det svenska damlandslaget i handboll.

Bland annat EM-kvalmatch i Arena Skövde.

Och nu står det klart vilka spelare som blivit uttagna.

Sverige, som slutade sjua i VM i Japan i december, ska kvala både till OS och EM inom loppet av drygt en vecka.

I OS-kvalet är det en fyrlagsgrupp med Spanien, Argentina och Senegal. Matcherna spelas 20-22 mars i spanska Lliria. Ettan och tvåan är klart för sommarens OS i Tokyo.

Möter Tjeckien

Därefter är det ett dubbelmöte mot Tjeckien i EM-kvalet. Sverige börjar borta den 25 mars och returen spelas i Arena Skövde den 29 mars. Både Sverige och Tjeckien har full pott efter två matcher.

Annons

Annons

De två bästa lagen från varje grupp kvalificerar sig för EM i Norge och Danmark i december. Kvalet avslutas i maj.

– Jag tror ju att det är vi och Tjeckien som kommer att ta EM-platserna från vår grupp, men vi kommer att göra allt vi kan för att slå Tjeckien och vinna gruppen. Men det är en tuff motståndare som till exempel kom åtta i näst senaste VM, förhoppningen är dock att vi får vårt spel att klaffa så bra så att vi i slutet av mars är klara för både OS och EM, säger förbundskapten Henrik Signell i ett pressmeddelande.

Han har tagit ut totalt 21 spelare till de två veckorna. Bland annat tre debutanter – Sävehofs Sofie Börjesson (målvakt) och Nina Dano samt Lugis Clara Lerby. Dano blir den första spelaren född på 2000-talet att spela i A-landslaget på damsidan.

Gulldén saknas

Lagkaptenen Sabina Jacobsen, liksom Emma Fernis och Johanna Westberg, är tillbaka i landslaget efter skador och barnafödande,

Däremot saknas saknas bland annat Jamina Roberts och Marie Wall, som båda är gravida – och storstjärnan Isabelle Gulldén, som är skadad.

– Min fot mår inte bra och har inte gjort så på länge och när jag känner att jag inte kan göra mig själv rättvis på planen är jag inte en tillgång i OS- och EM-kvalet med ett så tätt matchande, säger Gulldén i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Danskduell i derbyt mellan Skövde HF och Skara HF

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan