Annons

Annons

Annons

Skara

Flera tågavgångar ställs in på grund av ovädret

Text

På söndagen väntas ett riktigt busväder komma in över Sverige. Trafikverket meddelar att flera tåg i Västergötland och Småland kommer att ställas in på grund av ovädret.

SMHI har utfärdat varningar om kraftiga regn och höga vattenflöden på många håll i landet. Ovädret, som i Storbritannien fått namnet Dennis, väntas dra in över Sverige under söndagen.

Vindarna kan komma upp i 25 meter per sekund och på sina håll väntas 30 till 40 millimeter regn. Längs västkusten och i Dalsland kan det bli så mycket som 50 millimeter regn.

Annons

Ovädret kommer att fylla på redan fulla sjöar och vattendrag i södra delarna av landet vilket gör att det finns risk för översvämning. SMHI varnar för höga vattenflöden i bland annat Västra Götaland, Halland, Skåne, Blekinge, Östergötland och mellersta och västra Småland.

Annons

Redan från och med midnatt (natten mot söndagen) kommer tågtrafiken på sträckorna Uddevalla-Strömstad, Håkantorp-Gårdsjö, Herrljunga-Vänersborg. Herrljunga-Borås och Borås-Varberg att ställas in. Trafiken på dessa sträckor väntas återupptas först på måndag klockan 18.

Även i Småland påverkas tågtrafiken. Från klockan 12 på söndagen står trafiken stilla på sträckorna Halmstad-Jönköping, Vaggeryd-Nässjö, Nässjö-Vetlanda och Nässjö-Hultsfred.

Trafiken beräknas återupptas ett dygn senare, vid klockan 12 på måndagen. Tiden kan dock komma att ändras beroende på väderläget.

Berörda resenärer hänvisas att kontakta sitt tågbolag för mer information.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan