Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Eleven: En i veckan räcker, minska antalet läxor

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

På vår skola har vi 3-4 läxor per vecka. Jag tycker att det är för många så jag skulle vilja sänka antalet med läxor till 1, för att man går i skolan 6-8 timmar per dag och då borde man hinna med sakerna i skolan.

För det första så skapar det konflikter hemma i hemmet. Föräldrarna tror att det är deras ansvar att ta tag i läxorna och då börjar de kontrollera barnets liv och det kan leda till att det blir massa tjat och bråk hemma. Frågan är varför vissa lärare ger läxor när dom vet att det kan ge problem hemma.

För det andra kan barnet få väldigt mycket stress av läxor och det kan leda till psykisk ohälsa. Stressen ökar mer och mer hos barn och ungdomar nu för tiden och det kan bero på stressen av läxorna eller sociala medier. Hälften av alla 10-18-åringar har stress på grund av alla läxor dom har.

Annons

Annons

Vissa människor kommer kanske att säga att läxor ger kunskap men det gör dom faktiskt inte. Enligt forskning ger inte läxor någon kunskap utan den kunskapen man får är till mesta del från lektionen men också lite från internet.

Till sist har folk olika förutsättningar hemma. Vissa barn kanske har hjälpande föräldrar hemma som kan hjälpa till men vissa barn har inte det. Vuxna kanske jobbar sent eller har man många syskon så man får inte den hjälpen som andra barn kanske får.

Därför uppmanar jag er lärare att tänka mer på barnens läxor, det kan orsaka stress och konflikter i hemmet. För ni föräldrar där ute vill väl inte att era barn ska ha stress? Så min åsikt är att sänka antalet med läxor.

Läxpennan

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy