Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
SD: Vi ”spelar” inte för någon

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Så här ska den planerade moskén i Skövde se ut enligt ritningar i bygglovshandlingarna som kommit in till kommunen.

Annons

Sverigedemokraterna överklagade beslutet om ett moskébygge i Skövde. Detta har Moderaterna i ett eget debattinlägg kallat för att SD spelar för gallerierna, något som SD inte håller med om.

Sverigedemokraterna har mycket riktigt överklagat bygglovet för en moské i Skövde, just för att vi påtar oss rätten att med det fria ordet uttrycka vad vi vill och visa på hur vi önskar att samhället skall se ut i framtiden. För SD Skövde är detta inget ”spel”, för oss är detta högst allvarligt. Moderaterna gör ett medvetet försök att genom fd och nuvarande ordförande i bygglovsnämnden tillrättavisa SD Skövde och tysta det fria ordet samt debatt i en viktig politisk fråga som kan få väldigt långtgående konsekvenser för Skövde och Sverige.

Faktum är, att Sverigedemokraterna som Skövdes tredje största parti, inte har insyn eller plats i bygglovsnämnden, då är det givetvis lätt för Moderaterna att raljera om att vi inte går rätt tillväga i vår överklagan. Ett byggande av en moské i Skövde menar vi är av sådan betydande art att det absolut borde avgöras i kommunfullmäktige där alla partier är representerade. Allra bäst vore om frågan finge avgöras via folkomröstning. Till skillnad från de flesta politiker så tror vi nämligen att vanligt folk kan se skillnad på vanliga bygglovsärenden och byggandet av en moské.

Annons

Annons

Vi pratar inte bara om en religion, vi pratar om en ideologi, en ideologi som går diametralt emot allt som vi står för här i Sverige i form av jämlikhet mellan könen och individuell frihet.

Hur vinner vi i Skövde ett ”spel” där våra motståndare sitter med alla kort och dessutom satt upp alla ”regler”. Framtida generationer kommer att döma er verklighetsfrånvända politiker hårt.

Styrelsen SD Skövde

Göran Segerstedt

Jerzy Kucier

Maria Cidh-Christensen

Beatrice Orrenvade

Lennart Nilsson

Kenneth Källström

Yvonne Eriksson Harlin

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy