Annons

Annons

Annons

Skaraberg

Här kan man byta grejer med varandra

Många hem, förråd och vindar är överfulla med prylar som inte längre används, och för de flesta känns det inte bra att bara slänga dem. Förra året anordnade Naturskyddsföreningen Prylbytardagen för första gången på nationell nivå, som en reaktion mot Black Friday. Nu är det Skaraborgs tur då Västergötlands museum i Skara arrangerar en prylbytardag onsdagen den 12 februari.

Alla möjliga sorters prylar kan tas med till prylbytardagen. Verktyg, tavlor, spel och hela serviser är exempel på sådant som Västergötlands museum gärna tar med för byte.

Alla uppmanas att ta med saker som inte längre kommer till användning och byta till sig något som istället kan komma till nytta. Det är både klimatsmart – prylen får ett fortsatt liv – och bra för plånboken. Många av oss har en mängd prylar som vi inte använt på ett tag och som kan få ett nytt liv hos någon annan. På Prylbytardagen kan hela och fina saker bytas till nya – helt gratis!

Annons

Annons

Dagen för Prylbytardagen uppmanas alla att ta med upp till fem saker Västergötlands museum. För varje sak får man en biljett som sedan kan bytas mot en annan sak. Man byter sak mot sak, pryl mot pryl helt enkelt.

– Tänk bara på att prylarna ska vara i fint skick, hela och rena. Kolla att inga delar saknas och att all elektronik fungerar, säger Västergötlands museums Hanna Eklöf, som ansvarar för dagen, i ett pressmeddelande.

Det är viktigt att du tar med saker som du verkligen vill byta bort då du inte kommer att få tillbaka något av det du lämnat in. De prylar som inte valts av någon, skänks till second hand-verksamhet där vinsten går till välgörande ändamål.

– Exempel på sådant som vi gärna tar emot för byte är till exempel spel, hela serviser, verktyg, tavlor med mera. Däremot får tidningar, kläder, elektronik, enstaka bestick med mera stanna hemma, säger Hanna Eklöf.

Inlämningen och bytet pågår under hela dagen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan