Annons

Annons

Annons

Bandy

Välfyllt sportlovsprogram trots snöbrist

Dans, bad, skridskoåkning och korvgrillning på Billingen är några av aktiviteterna som ska locka sportlovslediga barn och ungdomar.

– Det känns som om vi fått med något för alla, säger Emma Laurén på Skövde kommun.

Camilla Hammarström, Susan Lidnert, Tilde Kaland och Emma Laurén är nöjda med programmet för sportlovet 2020. "Det känns som om vi fått med något för alla", säger Emma Laurén.

Nästa vecka är det sportlov, och som vanligt har man på kommunen sammanställt de aktiviteter som föreningar och företag erbjuder.

– Jag tycker att vi fått ihop ett fullknôkat program trots snöbristen, säger Emma Laurén på Skövde kommun, när hon tillsammans med Susan Lidnert, Arena Skövde, Camilla Hammarström, fritidsavdelningen Skövde kommun och Tilde Kaland från dansföreningen Candanza presenterar årets aktiviteter.

Annons

– Föreningarna får använda Arenans och Helenahallen lokaler gratis och de allra flesta aktiviteter är kostnadsfria för ungdomarna.

Bland de olika verksamheterna kan märkas utökade öppettider på Arenabadet, där man har öppet Aqua Vitalis för ungdomar under måndag till och med torsdag.

Annons

– Det är för att man ska kunna besöka det som en familjeaktivitet. Vi har också öppet hopptornet hela veckan, säger Susan Lidnert på Arena Skövde.

För första gången kommer dansföreningen Candanza att medverka, och ska hålla till i Aerobicsalen på Arenan.

– Här kommer man att kunna lära sig bugg, och även rock för det tycker många är roligt. Dessutom har vi planer på att visa lite formationsdans, typ linedance, säger Tilde Kaland i Candanza.

Konståkningsklubbens skridskoskola är en annan av nyheterna för i år. Här kan man vara med från tre års ålder, och för de lite äldre barnen har Försvarsmakten även i år en prova på-dag för gymnasieelever på Skövde garnison.

Också uppe på Billingen kommer det att finnas aktiviteter. Skidexpressen går gratis under hela lovet och här kan man spela bandy med Skövde Bandys instruktörer, eller grilla korv och dricka blåbärssoppa vid Skogsmulleriket och Äventyret.

Det blir även käpphästhoppning i Varolas hembygdsgård.

– Det är en lite speciell trend där barn gör sina egna käpphästar och rider omkring med. Man kan göra dressyrprogram eller sätta upp hinder och ha hopptävling och ha väldigt kul, säger Emma Laurén.

Fridtidsgårdarna har utökade öppettider, det blir filmvisningar, luftgevärsskytte, teater, basket, brottning, konstlabb och mycket annat.

Annons

Programmet sprids via kommunens hemsida, Next Skövde, och kommer också att skickas till vårdnadshavare och kommuner.

– Det känns som om vi fått med något för alla, med bra spridning även ute i yttertätorterna, säger Emma Laurén.

Här kan du se hela programmet på kommunens hemsida.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan