Annons

Annons

Annons

Lotta Engberg tar Grease till Skövde: ”Men Sandy är jag för gammal för”

När filmen Grease hade premiär 1978 var Lotta Engberg 16 år.

Nu tar hon samma musikal till Skövde och Skaraborg.

– Jag hade inte tackat ja om det handlat om något annat. Det är 20 år sedan jag senast stod på musikalscenen i Annie, säger Lotta till tidningen.

Publiken bjuds också på otaliga dansnummer och det händer dessutom att besökarna själva dansar under föreställningen.

Det är 20 år sedan Lotta Engberg stod på musikalscenen senast, men nu gör hon rollen som rektor Lynch i musikalen Grease.

Musikalen ”Grease” med Anton Hagman och Caroline Johansson Kuhmunen i huvudrollerna åker ut på stor arenaturné våren 2020. 21 mars landar den i Skövde.

Ensemblen bjuder på ett riktigt glädjepiller och mottagandet har varit översvallande.

Annons

Annons

Lotta Engberg beskriver rektor Lynch som barsk men samtidigt charmig.

Artisten och mångsysslaren Lotta Engberg ska spela den barska rektor Lynch.

– Jag tog rollen eftersom jag inte fick vara Sandy, jag är för gammal och inser mina begränsningar. Möjligen skulle det kunna vara aktuellt i en pensionärsversion av musikalen, säger sångerskan och skrattar.

Hon gillar rollen och konstaterar att rektorn trots allt är lite charmig, trots att hon försöker hålla ordning på eleverna.

Stor arenaturné

Musikalen ”Grease” med Anton Hagman och Caroline Johansson Kuhmunen i huvudrollerna åker ut på stor arenaturné våren 2020. Just nu har musikalen dundersuccé på Nöjesteatern i Malmö där den kommer att spelas fram till den 16 februari.

Den 21 mars intar ensemblen Arena Skövde.

– Vi kommer att bjuda på ett riktigt glädjepiller, det lovar jag faktiskt, konstaterar Lotta.

Brylkrämen redo

Brylkrämen, skinnjackorna och dansskorna är på för denna rockiga kärlekshistoria med en stor ensemble och husband på scen som får varje dansnerv att spritta i kroppen på turné runt om i hela landet.

– När vi har spelat den i Malmö sitter publiken och sjunger med. Vi har dessutom lagt till ett medley av de största hit-låtarna på slutet och då brukar folk dansa, fortsätter sångerskan.

Annons

Grease-känsla

För regin står Staffan Götestam som än en gång tar sig an uppdraget att bevara en 40 år gammal historia på ett modernt sätt, utan att tappa den klassiska Grease-känslan.

Annons

– Vi håller hela tiden på och slipar lite på detaljerna för att bli ännu bättre. Den har äkta 50-talskänsla, men skulle egentligen kunna utspela sig i dag. Det finns fortfarande osäkra ungdomar och elever som inte riktigt gör som de ska.

Är den trogen filmversionen?

– Ja, men vi har ändrat lite på låtordningen så att de följer historien lite bättre. Dessutom känns musiken fortfarande aktuell och vi brukar använda dem som allsånger på Liseberg.

Recensionerna har hittills varit översvallande och i mars landar den alltså i Skaraborg. Det är bara att ta fram brylkrämen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan