Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Moderaterna: Viktigt att hitta rätt person till BUN

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Katarina Jonsson tycker att det är viktigt att hitta rätt person som representant för Barn- och Utbildningsnämnden.

Annons

Moderaterna i Skövde hade under torsdagskvällen ett ordinarie möte i partiets kommunfullmäktigegrupp. Vid mötet konstaterade gruppen att skolan fortsatt är Moderaternas mest prioriterade fråga.

Partiet står bakom den inriktning som Alliansen i Barn- och Utbildningssnämnden har lagt fast, som syftar till att öka tryggheten och studieron i syfte att öka kunskapsnivån i Skövdes skolor.

– Det är skönt att se att Skövdes skolor får bättre resultat i Sveriges kommuner och regioners undersökning. Det visar att vi är på rätt väg. Men det återstår mycket hårt arbete för nämnden och för Sektor Barn och Utbildning innan vi kan vara nöjda med nivån, säger kommunstyrelsens ordförande Katarina Jonsson (M).

Valberedningen börjar nu sitt arbete med att nominera en ny representant för Moderaterna i Barn- och Utbildningsnämnden. Det slutliga beslutet tas av kommunfullmäktigegruppen vid ett senare tillfälle.

– Vi har ingen brådska, det viktigaste är att vi hittar rätt person för det oerhört viktiga uppdraget. Under tiden har vi fullt förtroende för BUN:s vice ordförande Marianne Gustafsson och är tacksamma för ansvaret hon tar i den uppkomna situationen, säger Katarina Jonsson.

Annons

Moderaterna i Skövde

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy