Annons

Annons

Annons

Skövde

Tre personer omkom efter frontalkrock på E20

Text

Tre personer avled efter en frontalkrock på E20, vid den norra infarten till Mariestad, vid lunchtid på torsdagen.

Tre personer avled efter att två bilar frontalkrockat på E20, vid den norra infarten till Mariestad, vid lunchtid på torsdagen. Deras anhöriga är underrättade, uppger polisen. OBS: Genrebild.

Olyckslarmet kom klockan 12.18 på torsdagen. Två fordon hade då frontalkrockat på E20 nära den norra infarten till Mariestad.

Fem personer fördes därefter till sjukhus med ambulans. I ett av fordonen ska tre personer ha funnits – två i den andra.

Annons

Annons

På torsdagskvällen meddelade polisen att en man och en kvinna avlidit. Enligt polisen var mannen i 60-årsåldern och hemmahörande i Stockholmstrakten. Kvinnan kom från Marks kommun och var i 70-årsåldern.

På fredagen kom ytterligare ett dödsbesked. Den man i 35-årsåldern som fördes till sjukhus hade då avlidit av sina skador. Han ska ha varit passagerare i en av bilarna.

Anhöriga till dödsoffren har underrättats.

Totalt skadades fem personer i olyckan. Polisen har i nuläget inga uppgifter kring skadeläget på de övriga drabbade.

– Båda bilarna har tagits i beslag av polisen. Det kommer att genomföras en teknisk undersökning för att se om det var något fordonsfel som låg bakom olyckan. Redan nu kan jag säga att det kommer bli en omfattande utredning och den tog fart redan under torsdagen, säger Anna Göransson, presstalesperson på polisen.

Förundersökning inledd

Efter olyckan hölls E20 hölls avstängd under flera timmar i och med olycksarbetet på platsen.

En förundersökning om grov vårdslöshet i trafik och vållande till annans död har inletts.

Polisen har hållit förhör med vittnen i samband med gårdagens arbete på olycksplatsen, men söker fortsatt iakttagelser och uppgifter gjorda av personer som eventuellt blev vittnen till händelsen.

Annons

– Har man befunnit sig på platsen, men inte talat med polisen, uppmanar vi de att ta kontakt med oss. Det kan man göra antingen på telefonnumret 114 14 eller via kontaktformuläret på vår hemsida, säger Anna Göransson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan