Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Insändare: Trädgårdsstaden borde heta Asfaltsstaden

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Så såg det ut när delar av Trädgårdsstaden byggdes. Kanske har det inte blivit så mycket bättre, enligt insändarskribentens åsikter.

Annons

Insändarskribenten menar att Trädgårdsstaden kanske inte är ett så passande namn längre för Skövdes nya stadsdel ute vid Horsås.

Såg att bostäder/lägenheter fanns att köpa på Stenmursgatan i den så kallade Trädgårdsstaden i Skövde. Vid närmare granskning så tycker jag det liknar mer Asfaltstaden. Är detta en bra boendemiljö? Vem bär ansvaret för att man bygger så här? Man bygger en fin fasad mot gatan och sedan bryr man sig inte om den sida där barnen i husen skall leka.

Man skär på ett effektivt sätt av möjligheten för barnen att ta sig ut till invidliggande parkområden eftersom de då måste passera en effektiv spärr av parkerade bilar med ofrånkomliga backningsrörelser. Jag gissar att detta måste vara den asfalttätaste planeringen man någonsin sett i ett helt nytt jungfruligt område. Så “Asfaltstaden” kanske är ett mer passande namn.

Annons

Annons

Som småbarnsförälder skulle jag aldrig bosätta mig i ett sådant område. Är det kanske så att man vänder sig åt äldre som vill kunna ha koll på sin bil från sovrumsfönstret? Hur har detta kunnat bli möjligt?

Ni, både tjänstemän och politiker har ett ansvar för stadens utveckling och det är uppenbart att det i det här fallet blivit en totalmiss. Hur ser resten av Trädgårdsstaden ut? Är det bara fina fasader för besökaren och asfalt åt barnen?

Bekymrad

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy