Annons

Annons

Annons

Timmersdala

Då släpps lägenheterna i Timmersdala för uthyrning

Snart släpps nya lägenheter i Timmersdala. Den 22 januari går startskottet för uthyrning av Timmerlyckan, Skövdebostäders nya bostadsområde i Timmersdala.

Vy från baksidan på Timmerlyckan, Skövdebostäders nya område i Timmerdala.

Det är uthyrning till Skövdebostäders ordinarie bostadskön som gäller och den som stått länge i kön har chans att få välja lägenhet först.

Elva trerumslägenheter läggs ut som en etapp den 22 januari och den som vill bo i Timmersdala har möjlighet att anmäla intresse på alla lägenheterna och lägga dem i den ordning man är mest intresserad av dem.

Annons

Annons

Totalt är det tretton lägenheter i området men två av dessa hyrs inte ut i första omgången. Anledning till att två lägenheter läggs på is är att Skövdebostäder har ansökt om investeringsstöd och om den ansökan beviljas behöver två av lägenheter anpassas för att uppfylla stödets krav. Om stödet beviljas sänks hyran för samtliga lägenheter på Timmerlyckan.

Hyran är idag, utan stöd, satt till 9575 kronor per månad i så kallad kallhyra. Inflyttning sker i augusti.

– Skövdebostäder har arbetat intensivt för att få till ett bra bostadsområde i Timmersdala. Vi är glada att det nu äntligen är uthyrningsstart så att alla de som väntat på nyproducerad lägenhet i Timmersdala kan söka lyckan på Timmerlyckan, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder i ett pressmeddelande.

Skövdebostäder har byggt många bostäder i centrala Skövde men har nu även börjat rikta in sig på Skövdes ytterområden. De områden som är aktuella i närtid, förutom Timmersdala, är Stöpen och Skultorp.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan