Annons

Annons

Annons

Skövde

Seniorer får återfall och återträffas i Skövde Skatehall

Text: 

Under förmiddagen erbjöds den lite äldre årgången, bestående av de som är 30 år och uppåt att skejta i Skövde Skatehall.

– Förr skejtade vi två gånger per dag, nu blir det ungefär en gång per år, säger besökaren Marcus Jörgensson.

Mats Dahlstedt och Tomas Nilsson anordnade ”Gubb och tant”-skejten.

Mellan klockan 11 och 13 idag bjöds alla ”seniorer” som är 30+ till att skejta i Skövde Skatehall.

Det var Mats Dahlstedt och Tomas Nilsson som anordnade ”Gubb och tant”-skejten. Mats Dahlstedt började skejta 1989 och har varit aktiv i många år.

– Vi anordnar den främst för att samla ihop de som skejtat länge men som kanske inte skejtat på ett tag som kan få lite återfall.

Skövde Skatehall erbjuder annars en skejtskola för alla från 5+ till 50+, och det finns planer på att skapa en familjeskejtskola där hela familjen får komma och lära sig skejta tillsammans.

Annons

– Målbilden är att vi inte ska dela upp det i gammal och ung utan att alla ska kunna vara med.

Annons

De tycker båda att det är självklart att Skövde ska ha en skejthall.

Aktivitet som behövs

– Det behövs ett sånt komplement bland aktiviteterna i Skövde. Det är något man kan göra tillsammans men som samtidigt är individuellt. Det är inte regelstyrt och alla kan vara med efter sin egen förmåga och som man vill. Det är en glädjedriven sport, säger Mats Dahlstedt.

Ekonomin skulle däremot inte gå ihop om kommunen inte bidrog med en viss del för att hålla föreningen levande.

– VI har kontrakt i två år till men sen vet vi inte vad som händer, vi vill självklart arbeta fram en möjlig fortsättning, säger han.

De anser att den här träffen handlar om att knyta ihop en åldersgrupp och få dit människor som kanske skejtat mycket tidigare men nu kanske fått barn och familj och inte har lika mycket tid över för det längre.

– Många av de som är här är ett gång som byggde upp hallen 2007, så det blir lite reunion. Det här är ju till för att de lite äldre ska ha fullt utrymme, säger Mats Dahlstedt.

De var med från start

Marcus Körling och Marcus Jörgensen var några av de som byggde upp hallen när det begav sig.

– Jag skejtade mycket när jag var yngre men slutade när jag var 22-23 och har haft ett uppehåll på tio år, men nu har jag börjat skejta igenom främst eftersom min gudson börjar intressera sig för det, säger Marcus Körling.

Han förklarar att de träffades ofta och skejtade tidigare, men sedan skaffade många familjer och jobb och det blev allt mindre skejtande.

Annons

– Förr brukade jag skejta två gånger per dag, nu blir det kanske en gång per år, säger Marcus Jörgensson som numera är bosatt i Stockholm.

Annons

Marcus Körling och Marcus Jörgensen var med och byggde upp skejthallen när det begav sig och återträffas nu med brädorna.

Anakin Svensson fick följa med pappa Kyle Stone på Gubb och tant-skejt.

Rampen lockar snarare än avskräcker.

Mats Dahlstedt och Tomas Nilsson med sina brädor.

En dekorerad bräda är ett måste.

De gamla tricken sitter i ryggmärgen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan