Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Insändare: Var rädd om den resurs vi seniorer är här i Skaraborg

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Annons

Politikerna borde ta tillvara på den kraft och kompetens som finns hos den seniora befolkningen. Det menar insändarskribenten Rune Kjernald, ordförande för SPF Seniorerna Skaraborg.

Andelen seniorer ökar i samhället, men alltför sällan beskrivs den nytta vi gör i länets kommuner och i samhället i stort. SPF Seniorerna skapar gemenskap, aktiviteter och bedriver friskvård i våra föreningar. Vi seniorer arbetar ideellt, vårdar anhöriga, ställer upp för våra barn och barnbarn och glöm inte att nästan var fjärde skattebetalare är en senior.

Annons

Dessutom driver vi och bevakar alla äldres intressen gentemot politiken. Här i Skaraborg arbetar vi bland annat för:

Annons

att vårdcentralerna förbättrar sin geriatriska kompetens;

att äldreomsorgen utgår ifrån äldres behov;

att det byggs fler trygghetsbostäder;

att måltiderna inom omsorgen förbättras;

att motverka fallskador

Under år 2020 planerar vi för att fokusera på att minska den ofrivilliga ensamheten bland äldre.

Självklart höjer vi våra röster om politiken föreslår kraftiga försämringar för seniorer. Samtidigt vet vi att kommuner och region står inför tuffa tider framöver. Från SPF Seniorerna är vi beredda att samverka för att sköra äldre inte ska drabbas - vi kan bidra med erfarenhet, idéer och insatser för att tillsammans hitta lösningar.

Men då krävs att samhället värnar, lyssnar på och tar tillvara på den resurs som vi seniorer faktiskt är och kan vara i större utsträckning.

Rune Kjernald

Distriktsordförande, SPF Seniorerna Skaraborg

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy