Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Insändare
Insändare: Tacksam för att jag fötts i Sverige!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Sverigedemokraterna har ökat stort enligt höstens opinionsmätningar. Oviljan att se människor som tigger för sin överlevnad på gator och torg är en av orsakerna bakom uppgången tror insändarskribenten.

Var nyligen i Stockholm, vad är mitt mest bestående intryck?

Wallmans salonger? Underbar stadsmiljö? Arkitektur? Icke! Genom min Stockholmska nattvandring fick jag uppleva misären, den verkliga misären. Då jag gick och studerade alla historiska och vackra hus såg jag att på dess trottoarer låg filtar och täcken utlagda. Då det stack ut två raggsocksbeklädda fötter fattade jag att här låg ju folk och sov! Kvällen var kylig och fuktig och det kändes som att snö var i antågande. Jag räknade det till att ett 50-tal personer tillbringade natten så här på min kilometerlånga nattvandring.

Annons

Annons

På hotellet på morgonen vid frukostbordet hamnade jag intill ett gäng affärsmän som tydligen också sett vad jag sett. Vi satt tillsammans i värmen och kunde förse oss ifrån den digra frukostbuffén. De samtalade om att så här kan vi ju ”för fan” inte ha det. Det dräller ju utav ”de jävlarna” överallt fick jag höra. Sedan har de mage att sitta och tigga hela dagarna! Kasta ut allihop! Då kunde jag inte tiga längre utan sa:

Tänk vad glad jag är att jag är född i Sverige som gett mig möjlighet att genom det livslånga lärandet, utbilda mig och ha ett arbete och en lön som gör att jag kan bo på hotell ibland.

Mina ord föll inte i någon god jord, de fick inget uppskattande bifall, tystnaden blev långdragen och pinsam. De ilskna blickarna från de välklädda männen var svar nog.

Detta är en av de orsaker jag tror har gett SD så många röster, man vill inte se människor på gator och torg som har det dåligt och tigger för sin överlevnad.

Robert Ciabatti (S)

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy