Annons

Annons

Annons

Skjutningen mot Harrys

Skövdebo frias för skotten mot nattklubben Harrys

Text

29-åringen som erkänt döms till två år och nio månaders fängelse. 20-åringen och 22-åringen frias helt från inblandning.

Det blir domarna mot de tre män som åtalades för skottet mot nattklubben Harrys i Jönköping i februari.

Den här bilden, precis när skottet avlossades, registrerades av en övervakningskamera på Harrys. De två entrévärdarna höll då på att städa på trottoaren utanför nattklubben.

Det uppmärksammade rättsfallet har nu avgjorts i Jönköpings tingsrätt.

En 29-årig man, hemmahörande i Huskvarna, döms till fängelse för framkallande av fara, grovt vapenbrott och brott mot vapenlagen. En 22-åring som också är hemmahörande i Huskvarna frias från brott i samband med händelsen vid Harrys, men döms till en månads fängelse för vapenbrott. Den tredje åtalade, en 20-åring från Skövde, frias helt.

Annons

Annons

Vapenbrotten som de två Huskvarnaborna döms för kopplas till beslag som gjordes i en lagerlokal på Hedenstorp väster om Jönköping.

Åklagare Pernilla Törsleff hade åtalat alla tre männen för försök till mord och framkallande av fara då hon ansåg att de hade agerat i samförstånd när skottet avlossades från en bil vid klockan 02.30 på natten den 24 februari. Tingsrätten anser alltså att försök till mord inte kan bevisas.

Trion greps några timmar efter skottdådet och satt frihetsberövade i över nio månader innan de försattes på fri fot i väntan på dom efter att rättegången hade avslutats den 5 december.

I brottsutredningen konstaterades två entrévärdar på Harrys, som tidigare under kvällen hade avvisat 29-åringen från krogen, ha varit måltavlor för attacken. Skottet var nära att träffa en av entrévärdarna, men kulan träffade i stället restaurangens entré. Efter att ha nekat till brott genom hela förundersökningen valde 29-åringen under den första rättegångsdagen att erkänna att det var han som hade avlossat skottet

FOTNOT: Texten kommer uppdateras.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan