Annons

Annons

Insändare
Lucia med tärnor fyllde Värings kyrka

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Lucia Lisen Marwén med tärnor bjöd besökarna på stämning, sång, värme och ljus.

Annons

På Luciadagen fylldes Värings kyrka av besökare. Det var Lucia Lisen Marwén och arton tärnor som skapade stämning med vacker och stämningsskapande sång och versläsning.

Värings kyrkan var helt fullsatt på Luciakvällen då nitton flickor från bygden bjöd på sitt program.

För tionde året i rad var det Ann-Charlotte Assarsson som höll ihop programmet och Elisabeth och Håkan Nyström ackompanjerade.

Långt över ett hundra år har Luciatraditionen hållits levande med lokala förmågor i Väring. De första dryga hundra åren var det Logen Wintersol som var arrangörer. Under några decennier ordnade också Värings scoutkår Luciabesök hos de äldre eller i en samlingslokal.

Annons

De senaste tio åren har det varit Ann-Charlotte som varit huvudansvarig och Värings kyrka har fyllts helt av besökare. Så även i år.

Annons

Nitton flickor från bygden har tränat in ett långt och stämningsfullt program med fler stämmor. Besökarna kunde glädja sig åt att Luciatraditionen ännu lever stark i trakten och att det finns medverkande som lägger sin tid och energi för att bjuda dem på detta. Tärnorna var i olika åldrar så förhoppningsvis finns det en återväxt av sångare som kan bära traditionen vidare ännu många år.

Vid utgången bjöds besökarna på glögg och pepparkakor av Lucia och tärnor.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy