Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Tre toppnamn lämnar Skövdepolitiken

Text

Alliansen måste göra förändringar i sitt Skövdelag. Tre politiker lämnar sina poster som ordförande i olika nämnder och bolag och måste nu ersättas med nya förtroendevalda.

Anders G Johansson (M) är en av politikerna som nu lämnar sitt uppdrag som nämndsordförande, där Katarina Jonsson (M) och resten i Alliansen nu behöver hitta nya spelare i sitt Skövdelag.

Det handlar om Anders G Johansson (M) som lämnar sitt uppdrag som bygglovsnämndens ordförande från och med den 31 december och Magnus Hammar (M) som lämnar sitt uppdrag som ordförande i Skövde Energi 29 februari. Anledningen är att de båda kommer att göra FN-tjänst i Mali under 2020.

Annons

Annons

Även Klas Hedenberg (C) har beslutat att lämna uppdraget som ordförande i barn- och utbildningsnämnden under december. Han har varit frånvarande sedan april, sedan dess har vice ordförande Anna Ljungberg (C) klivit in som tillfällig ordförande.

– Med dessa förändringar tillsammans med ett ytterligare antal mindre har vi i Alliansen behövt ta ett samlat grepp om vår laguppställning. Förändringar innebär naturligtvis utmaningar men också möjligheter och utrymme för förnyelse. Vi ser fram emot att på fredag kunna presentera vilka politiker som på olika poster kommer att ta ett fortsatt ansvar för att utveckla Skövde, säger Katarina Jonsson (M) i ett pressmeddelande.

På fredagen ska de personer som nominerats till ordförandeposterna presenteras på en presskonferens som Alliansen i Skövde kallat till.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan