Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Insändare: Är höga direktörslöner hot mot personaltätheten inom vården?

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Annons

Är höga direktörslöner hot mot personaltätheten och patientsäkerheten inom vården? Det undrar insändarskribenten Ingrid Andersson.

Har i dagarna läst, att en sjukhusdirektör förhandlat sig till en månadslön på 193 000 kronor. Ja, det står faktiskt 193 000, en lön som vida överstiger Sveriges statsministers lön. Hur kan det vara möjligt att tillförskansa sig en sådan lön och det är säkert inte bara en direktör som uppbär enormt och orimligt höga löner. Dessutom kommer ju värnskatten att slopas som ytterligare ökar nettoinkomsten med några tusenlappar.

Annons

Annons

Kan man göra mer än att äta sig mätt?

Det är ett hån mot undersköterskor och övriga anställda inom vården. För att inte tala om våra pensionärer.

Vissa pensionärer har ju inte ens en årslön som motsvarar en direktörs månadslön.

Om man nu är så duktig och förtjänar en sådan lön så borde väl detta märkas i den dagliga verksamheten och inte bara i lönekuvertet. Som alla vet är det långa vårdköer, fullbelagda sjuksalar, brist på läkare, under- och sjuksköterskor, personal som går på knäna och som säger upp sig et cetera.

Det är självklart att budgetunderskott uppstår med sådana fantasilöner, för det är just vad det är.

Hur tänker politikerna i Västra Götalandsregionen, förmodligen inte alls.

Saknas allt sunt förnuft, vett och sans?

Dags för politikerna att vakna upp och återvända till verkligheten. Se sanningen i vitögat och handskas med våra skattemedel på ett trovärdigt sätt. Det är ju trots allt våra skattepengar det handlar om.

Snacka om att politikerförakt breder ut sig.

Håller fullständigt med en tidigare insändare som ”Hellre vill se åtta undersköterskor i vården än en direktör på kontoret.”

Stannar vederbörande direktör hemma på grund av sjukdom eller annat är det tveksamt om det överhuvudtaget märks. Säkert inte de första veckorna i alla fall, medan däremot en under- eller sjuksköterska saknas samma dag och behöver ersättas med vikarie, som oftast inte finns att få tag i och övriga arbetskamrater får jobba extra.

Annons

Vart är vi på väg, det som skulle bli så bra när Skaraborg gick med i Västra Götalandsregionen och med nytt Regionens hus i Skövde när det fanns ett väl fungerande i Mariestad och som numera till största delen består av tomma rum.

Annons

Gud give att det blir ändring i regionledningen efter nästa val och att sunt förnuft får råda i framtiden och att politikerna ger sig tid att lyssna på personalen och väljarna, då sjukvård inte enbart kan bedrivas och styras av politiker och direktörer.

Ingrid Andersson

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy