Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Insändare: Hur har pengarna från Skövdebostäder använts?

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Annons

I år har Skövde kommun tagit ut 15 miljoner extra från Skövde Bostäder utöver den vanliga utdelningen. Hur har de använts undrar nu Hyresgästföreningens Anders Forsberg.

På kommunfullmäktiges februarimöte togs beslut om att utöver vanlig lagstadgad utdelning skulle Skövde Bostäder bidra med 15 miljoner kr. De miljonerna ska användas till att finansiera kommunens bostadsförsörjningsåtgärder som främjar integration och social sammanhållning eller åtgärder som tillgodoser bostadsbehovet för personer som kommunen har ett särskilt ansvar för. Möjligheten att överföra dessa pengar finns lagstadgade i lagen om allmännyttiga kommunala bostadsaktiebolag.

Annons

Annons

I beslutet finns också en specificering om att det ska användas till Boendestöd för personer med funktionsnedsättning, Ungdomsboende till ungdomar med socialproblematik, Tryggat boende natt och larm för hemtjänstberoende och Stödboende missbruksvård.

Att följa upp att de 15 miljonerna använts enligt fullmäktiges beslut är väl en uppgift för revisorerna. Det verkar väl rimligt att detta kollas extra noga med tanke på de kraftfulla reaktioner vi fick del av när beslutet var taget. Sen förväntar vi oss en bra redovisning i något sammanhang.

Hyresgästföreningen Skövde, Anders Forsberg

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy