Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Insändare: Här är allt som händer på Östermalm

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Det byggs för fullt vid Boulognersjön. Här är listan på allt som hänt de senaste åren.

Annons

Det händer saker på Östermalm, konstaterar insändarskribenterna. Här är listan på saker som gör Skövde bättre.

På Östermalm finns en Socialdemokratisk lokal förening. Vi har i många år jobbar för ett ännu bättre och trivsammare Östermalm. För ca fem år sedan frågade vi genom enkäter, vad Östermalmsborna önskade i utveckling av stadsdelen. Vi fick in ca 100 svar. Vi har undan för undan tagit tag i önskemål, skrivit insändare, lagt motioner i fullmäktige och bjudit in till utåtriktade aktiviteter. Det har varit ett idogt arbete från våra föreningsmedlemmar och nu börjar vi märka att det händer saker på Östermalm. Vi gläds verkligen åt detta!

Under de senaste fem åren har vi fått gehör för många önskemål fån Östermalmsborna.

1. Nya fina förskolan Ekedals förskola.

2. En centrumnära badsjö, Boulognersjön med fina bryggor och grillplatser. Vi väntar bara på upprustningen av lekplatsen.

3. En upprustad mycket rolig lekplats vid Grenandersgatan, tack vara att en 11-årig Östermalmsflicka skev ett brev till kommunen. Vi såg till att hon fick svar genom att brevet blev ett medborgarförslag

Annons

4. Alldeles nyligen har det byggts en mycket fin spontanidrottsplats nära lekplatsen.

Annons

5. Svarta husen vid Ekedal, för ungdomsboende. Tack vare det statliga investeringsstödet från S, MP regeringen kunde hyresnivån bli acceptabel.

6. Byggande av nya studenthus i kanten av Boulognerskogen är på gång.

7. Utbyggnad av Ekedals äldreboende, 80 nya platser och en nära busshållplats.

8. Cykelväg utmed Bäckvägen och trafiksäker utfart Bäckvägen-Hjovägen är påbörjad.

9. Kommunen har planer, men ännu inte beslut, om en hundrastgård vid början av Sven Bergmans väg, grusplanen som förr var en isbana. Vi hoppas att det snart kommer att springa glada hundar där!

10. Idag, Allhelgonadagen, kunde vi börja handla i en mycket fin och välfylld COOP butik.

11. Sist men inte minst gillar vi verkligen att kommunen äntligen vill gynna Paradissjön, ett önskemål som vi i föreningen drivit tillsammans med Skövde fågelklubb i många år.

På våra föreningsmöten har vi bjudit in tjänstepersoner och nämndspolitiker från kommunen och fått bra information och blivit lyssnade på. Ett stort tack till bl.a. Daniel Lindh och Eva-Lena Öman. Nu ser vi fram emot vad som ska hända på nya centrumnära stadsdelen Mariesjö.

Anita Andersson

Annons

Monica Green

Östermalms Socialdemokratiska förening

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy