Annons

Annons

Annons

Skövde

Norskt företag till Skövde - Science Park: ”Ett bra bevis på att vi är en attraktiv plats”

Text

Ett nytt företag, Micromedic AB, har valt att etablera sig i Science Park Skövde.

– Det är ett flöde av företag som vill etablera sig i parken, säger Kenneth Alfelt, etableringsansvarig vid Science Park Skövde AB i ett pressmeddelande.

Micromedic AB, och dess moderbolag Ortomedic AS, fokuserar på leverans av medicintekniska produkter till sjukvård och forskning inom Sverige och Norge.

Annons

Bland annat är Micromedic exklusiv återförsäljare till mikroskoptillverkaren Leica Microsystems i Sverige och levererar företagets högteknologiska mikroskopsystem, som används för att kunna avbilda sub-cellulära strukturer i levande organismer i 3D.

Annons

Nu har Micromedic alltså valt att etablera sig i Science Park Skövde. Där kommer man att fokusera på att etablera en konsultverksamhet för att ge support och utveckla arbetsflöden kring produkterna från Leica Microsystems.

– Då mycket av utvecklingen inom medicinteknik drivs av digitalisering ser vi fina möjligheter till lokalt samarbete i och med etableringen i Science Park Skövde, säger Mikael Ankler, Country Manager för Micromedic AB i pressmeddelandet.

Från Science Park Skövde är man nöjda med den nya etableringen.

– Att ett medicinteknikbolag som skräddarsyr kundlösningar väljer oss för att skapa sin framtid är ett bra bevis på att Science Park Skövde och Skövde som region är en attraktiv plats. Vi hoppas att de ska trivas och växa i vår innovativa miljö.

– Det är ett bolag inom en ny och intressant bransch och som har fått i uppdrag att växa. Det gillar vi och det ska bli kul att se hur de gör, säger Kenneth Alfelt.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan