Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Insändare: Replik till oppositionen om avstängningar på gymnasiet

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Annons

Svar till Robert Ciabatti 2: v ordf. (S), Pia Lahger (S), Carlos Bobadilla (V), Emelie Wärn (S), Mikael Karlsson (S), Anita Andersson (S), Joakim Nord (S), Per Johansson (S) och Johan Örnemar (MP), 20191016

Alliansens avsikt är att effektivisera arbetet även i BUN:s arbetsutskott och nämnd. Därför lade vi fram förslaget att ordförande fastställer rektors beslut om avstängningar upp till två veckor på gymnasiet. Detta förfarande används i andra kommuner. Avstängningar över två veckor går fortsatt till nämnd.

Ordförande beslutar alltså inte själv utan fastställer rektors beslut om interimistisk avstängning. Det finns inga juridiska hinder för detta förfarande och heller ingen politisk dimension. Att delegera till arbetsutskottet utgör ingen effektivisering då den administrativa bördan kvarstår med kostnader för arbetstid för tjänstepersonerna och ersättningar till politiken. Vi ser hellre att resurserna går till skolans verksamhet.

Annons

Annons

Demokrati innebär att pröva och ompröva beslut. Vi välkomnar därför andras sakliga förslag som bidrar till konstruktiva lösningar om hur politiken kan effektivisera sina arbetssätt.

Anna Ljungberg (M)

tjf ordförande Barn- och utbildningsnämnden, BUN Skövde kommun

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy