Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Falköpings förre kommunalråd Dan Gabrielsson polisanmäler politiker

Dan Gabrielsson har polisanmält två toppnamn i Falköpings kommun.

Annons

Falköpings förre kommunalråd Dan Gabrielsson (S) har polisanmält kommunalråd Karola Svensson (C) och tidigare kommundirektör Katarina Andersson.

– Man dömer mig offentligt och sprids rykten om mig, säger han till P4 Skaraborg.

Enligt P4 Skaraborg menar Falköpings förre kommunalråd Dan Gabrielsson att han har blivit förtalad av Karola Svensson (C) och Katarina Andersson. Kommundirektören ska ha tillåtit texter på kommunens intranät där det stod saker om honom som inte stämde, menar han.

Annons

– Man tillåter att det står så i en text som når 3300 anställda men sedan läggs polisutredningen ned, säger han till radion.

– Man dömer mig offentligt och sprids rykten om mig.

Kommunalrådet ska ha sagt på ett möte att han uppträtt berusad.

– Men det stämmer ju inte, säger han till P4 Skaraborg.

Annons

Nu ska han har gjort en polisanmälan om förtal, uppger lokalradion.

I slutet av april valde kommunen att gå ut med ett meddelande till alla anställda. Det gjordes via kommunens intranät - en intern informationshemsida för de anställda.

Meddelandet innehöll information om att Vision begär överläggning angående sexuella trakasserier, och inleddes efter rubriken med orden:”Kommunledningen har fått in en begäran om överläggning från fackförbundet Vision angående sexuella trakasserier/kränkning.”

Anledningen är att en fackmedlem blivit utsatt för sexuella trakasserier av en politiker.”

Några dagar senare lades ett nytt meddelande ut på intranätet. Där informerades kommunens alla anställda om att arbetsmiljöutredning om kränkande särbehandling påbörjas.

Här står det; ”Bakgrunden är att en fackmedlem blivit utsatt för sexuella trakasserier av en politiker.”

I samband med att Dan Gabrielsson fredagen den 10 maj meddelade att han avgår riktade han kritik mot den förstnämnda formuleringen på intranätet.

Annons

I en intervju med tidningen då förklarade han att han anser att den sist citerade meningen, inför över 3 000 mottagare, anger att något har skett när inte händelsen är utredd och bevisad.

Katarina Andersson, som var kommundirektör under den här tiden, bekräftade då att hon är ytterst ansvarig för informationen och sa att formuleringen är gjord av Edvin Ekholm, kommunens chef för hållbar kommunikation.

”Jag tycker att syftningen är tydlig. Vi går tillbaka på det som står i Visions begäran om överläggningar”.

Texten uppdateras

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy