Annons

Annons

Annons

Sportskytte

Lyckat skytteläger i Falköping för ungdomar

Förra helgen arrangerade Falköpings Skyttegille ett läger för ungdomar i Västergötland.

Annons

Annons

Det blev mycket skytte och dessutom andra aktiviteter så som shuffleboard, bad, fysträning, god mat med mera. Huvudfokuset var på den stående skjutställningen, eftersom den är svår och det behövs en del träning för att komma in i den grenen ordentligt.

Det blev mycket skratt och deltagarna fick nya vänner. I skjuthallen, där, det i vanliga fall är väldigt lugnt och tyst, var det full fart. Distraktionsträningen blev det mest uppskattade, där skyttarna delades upp i två lag och fick turas om att skjuta alternativt störa varandra så mycket de kunde (under förutsättning att säkerhetsreglerna följdes). Det var många kreativa idéer på störningsmoment och skyttarna fick kämpa för att hålla koncentrationen på siktet.

Fyspasset var i beachvolleybollhallen där det varvades volleyboll med fysövningar för att göra träningen så rolig som möjligt. Deltagarna fick under lägret känna på hur mycket de kan pusha sig själva och hur trötta de kan vara och fortfarande skjuta hyffsat bra. Det gör att deras vanliga träningar känns lättare vilket förhoppningsvis leder till att man tränar mer och har roligare med skyttet överlag.

Efter lägret var både skyttar och ledare väldigt nöjda och väldigt trötta. Det finns givetvis redan planer på att arrangera lägret igen nästa år.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan