Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Oppositionen: Varför vill alliansen inte acceptera fattade beslut?

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Oppositionen är missnöjd med beslutsfattandet i Barn- och utbildningsnämnden i Skövde kommun. Nu undrar de hur alliansen planerar att agera.

Barn- och utbildningsnämnden fattade 17 juni 2019 beslut om att vid ärenden gällande avstängning av elev på gymnasiet kortare än två veckor skulle arbetsutskottets tre personer fatta besluten. Beslutet fattades då oppositionen vunnit efter votering, 7 mot 6, då med stöd av SD. Ordförande ville dock få delegation av nämnden att enväldigt ta besluten och detta var Alliansens linje som alltså förlorade.

Annons

Annons

På senaste nämndsmötet, mindre än fyra månader efter beslutet, kommer samma ärende upp igen, dvs. att nämndsordförande ska ta dessa beslut. SD stödjer denna gång alliansen, vilket innebär att de vinner omröstningen. Därmed är det nu ordförande enväldigt som får fatta besluten.

Vi i oppositionen (S, V och MP) ställer oss frågande till hur det ska bli framöver i Barn- och utbildningsnämnden. Kommer Alliansen att fortsätta att inte acceptera fattade beslut med följden att de ärenden där de förlorar i nämnden kommer upp igen bara några månader senare? Är det verkligen seriöst?

Det är också intressant att fråga sig vad vi ska ha ett parti (SD) till som i en och samma fråga röstar på ett sätt i juni och ett annat i oktober.

Robert Ciabatti: v ordf. (S)

Pia Lahger (S)

Carlos Bobadilla (V)

Emelie Wärn (S)

Mikael Karlsson (S)

Anita Andersson (S)

Joakim Nord (S)

Per Johansson (S)

Johan Örnemar (MP)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan