Annons

Annons

Perspektiv

Insändare: Investera i Skövdes framtida skattebetalare

Till alla kommunpolitiker i Skövde kommun

Sett på åldersgrupper säger ni att det kommer finnas färre skattebetalare, fler äldre och fler unga de kommande åren i Skövde kommun. Då undrar vi, om ni även har räknat bort de elever som just nu inte får den hjälp och stöd de har rätt till enligt skollagen? För de kommer kanske inte klara gymnasiebehörighet och det leder troligen till att de inte heller kommer att vara yrkesaktiva medborgare. Hur tänker ni kring det?

På grund av att vi inte har resurspedagoger och inte heller möjlighet att ge eleverna särskilt stöd så lider personalen av otroligt hög arbetsbelastning. Men ni kanske anser att det är viktigare att ha en budget i balans än att personalen är frisk. Jo vi vet, antalet sjukskrivningar har gått ner, men det var förra läsåret där det fanns till exempel elevassistenter och särskilda undervisningsgrupper.

Annons

Ni har ju alltid argumentet att pengarna finns i olika påsar och att det inte går så lätt att flytta pengar. Låt oss då göra ett exempel:

Annons

Anta att du har tre konton,

- ett där du har räknat ut i förväg hur mycket pengar det ska finnas för fasta kostnader (hyra, mat, transport, räkningar mm)

- ett nöjeskonto (resor, kläder, prylar mm)

- och ett barnkonto (kläder, leksaker mm).

Om du nu inte har tillräckligt med pengar på första konto, så kan du alltså säga till din hyresvärd att du inte kan betala hyran för att pengarna på det kontot är slut?

Men vi överdriver nog, för det är nog inte så simpelt för en kommuns budget. Dock undrar vi hur långsiktigt ni tänker när ni fattar beslut?

Fundera gärna om ni vet vad eleverna behöver och har rätt till enligt skollagen för att klara skolgången, och om ni vet hur arbetsmiljön ser ut för oss lärare och rektorer i alla förskolor och skolor i Skövde kommun.

Ni är hjärtligt välkomna att svara på denna insändare samt att göra verksamhetsbesök!

Tamara Forsberg, Arbetsplats- och skyddsombud för Lärarförbundet, Eriksdalskolan

Per Lindholm, Arbetsplats- och skyddsombud för Lärarnas Riksförbund, Eriksdalskolan

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy