Annons

Annons

Annons

Skaraberg

En kväll om klimakteriet och när äggen tar slut

En dag tar äggen slut för dem födda med livmoder. Mitt i livet. Detta händer de flesta förr eller senare, men få talar om det. Journalisten Annica Carlsson Bergdahl ville höra mer om klimakteriet och samlade in kvinnors berättelser. Resultatet blev ett dokumentär körverk och en vandringsutställning som nu går att se och höra på Västergötlands museum.

Svenska Damkören kommer till Skara på onsdag föt att sjunga ut om kvinnors berättelser om klimakteriet.

Utställningen Äggen är slut, med fotografier av Elisabeth Ohlson Wallin visas nu på Västergötlands museum.

Annons

Annons

Utställningen ”Äggen är slut” visas nu på Västergötlands museum och onsdagskvällen den 16 oktober kommer körverket att framföras på museet av Svenska Damkören.

– Jag ville höra en kvinnokör sjunga ut alla känslor, erfarenheter och drömmar, berättar Annica Carlsson Bergdahl, som är producenten bakom onsdagskvällens körframträdande på museet, i ett pressmeddelande.

Det var så projektet ”Äggen är slut” tog sin början. Annica intervjuade ett stort antal kvinnor och ur deras berättelser skapades sångtexter av poeten Lina Ekdahl. Texterna tonsattes sedan i sin tur av Paula af Malmborg Ward och resultatet blev ett körverk och en utställning med fotografier av Elisabeth Ohlsson Wallin.

Uruppförandet av körverket skedde den 21 januari 2017 och sedan dess har både kören och utställningen ”Äggen är slut” turnerat runt om i Sverige på museer och bibliotek. Annica Carlsson Bergdahl har även gjort en liknande utställning med körverk om hur män känner inför åldrande i projektet "Hjässan är kal".

Nu landar hela den stora Svenska Damkören i Skara. Programmet är en del av Kulturveckan i Skara och under kvällen, då museet bjuder på kaffe och tårta, framför också poeten Lina Ekdahl sina dikter.

– Förhoppningsvis blir det en härlig och livsbejakande kväll om äggen som tog slut, säger Hanna Eklöf, Västergötlands museum.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan