Annons

Annons

Annons

Annons

Skidåkning

Alpin skidåkare från Skövde prisades

Text: 

Alpina skidåkaren Aaron Lindström från Skövde är en av sex parasportstipendiater som prisas av Västra Götalandsregionen.

Aaron Lindström slutade på en sjunde plats i slalom under vinter-Paralympics i Pyeongchang i Sydkorea.

Aaron Lindström slutade på en sjunde plats i slalom under vinter-Paralympics i Pyeongchang i Sydkorea.

Annons

Annons

Västra Götalandsregionens parasportstipendiater 2019, från vänster: Anette Hallgren, Team motogirls; Ulf Lindström som tog emot stipendiet för sin son Aaron, alpin skidåkning; Jesper Widmark (tränare) och Rodgers Prince, rullstolsbasket; Lars Olsson och Christer Larsson från IKO Grunden, parafotboll; Carina Liljesand, ordförande i beredningen för mänskliga rättigheter. Therese Gybäck, fotbollsledare i Fässbergs IF, och Cajsa Stadler som spelar bordtennis kunde tyvärr inte vara med på stipendieutdelningen.

Aaron Lindström, 19 år, från Skövde tävlar i alpin skidåkning. Han har i år deltagit i VM i Slovenien, samt tävlat i Europacupen och Världscupen. 2018 representerade han Sverige i Paralympics och han tränar för Paralympics 2022 i Kina. Aaron får nu 40 000 kronor som en av sex parasport-stipendiater som utsetts av Västra Götalandsregionen.

– Dessa idrottare inspirerar med sina respektingivande prestationer, såväl enskilt, som i lag och som ledare. Jag har med glädje tagit del av deras karriärer och utmärkelser. Att idag få dela ut stipendiet till dessa förebilder känns stort och ärofyllt, sa Carina Liljesand, ordförande i beredningen för mänskliga rättigheter, i ett pressmeddelande från regionen.

Där står det också att läsa att en alldeles särskild målmedvetenhet och ett driv utöver det vanliga kännetecknar årets sex parasportstipendiater.

Stipendiet delades ut på tisdagens regionfullmäktigemöte.

Andra pristagare

Dessa prisades också: Cajsa Stadler, 16-åring från Sävedalen som tävlar i bordtennis. Rodgers Prince Kyomukamah, 31 år, är från Västra Frölunda och tävlar i rullstolsbasket.

Annons

Team motogirls, Ale, kör motocross/enduro och är en förening med drygt 130 förare mellan 6 till 55 år. Föreningen kör för ökad kunskap och förståelse för hur det är att leva med eller i nära relation med någon som har Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF).

IKO Grunden i Uddevalla erbjuder parafotboll för personer med intellektuell funktionsnedsättning och genomför regelbundet fotbollscuper för lag från västra Sverige.

Therese Gybäck, 31 år, från Mölndal och är aktiv fotbollsledare i Fässbergs IF.

Annons

Annons

Till toppen av sidan