Annons

Annons

Annons

Skaraberg

En kväll med Henrik Allert – konstsamtal och musik

Onsdagen den 9 oktober bjuder Västergötlands museum i Skara in till ett nära och personligt samtal med konstnären Henrik Allert varvat med musik av vännen Martin Tode och hans medmusiker Mikael Röhstö.

Henrik Allert har varit konstnär i mer än 50 år och har nu en utställning på Västergötlands museum. Nästa onsdag kommer han dit för att ha ett samtal om konst.

Henrik Allerts konstnärsliv har varat i mer än 50 år och många har fascinerats och charmats av hans sinnliga och kraftfulla djurformer, hästar, ansikten och masker. Just nu visar Västergötlands museum en stor och delvis retrospektiv utställning med Allerts verk från år 1969 till idag.

Annons

Annons

Onsdagskvällen den 9 oktober kommer han att i samtalsform berätta om sitt liv som konstnär, om relationen till hustrun och konstnärskollegan Gerd Allert och om den kreativitet som driver honom att fortsätta att skapa nytt.

Samtalet varvas med musikaliska inslag på gitarr och bas av Martin Tode, som är en vän till familjen, och hans medmusiker Mikael Röhstö. Martin Tode har tidigare varit ordförande för Cornelis Vreeswijksällskapet och skriver själv musik i samma anda som den kände tonsättaren. Det är föranmälan till kvällen, då museet äveb tänder brasan i kaféet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan