Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Insändare: Vi hade rätt, ni hade fel

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Annons

Det är dags för er att acceptera faktum; vi hade rätt, ni hade fel. Det skriver företrädare för S, V och MP i en insändare

Katarina Jonsson undviker nogsamt att svara på frågorna vi ställer i vår debattartikel: For du med osanning när du vid upprepade tillfällen påstod att hotellet var en förutsättning för ett lyckat Billingeprojekt eller när du nu säger att samma projekt inte är beroende av ett renoverat hotell?Hur ska alla de intäkter du bedyrade skulle genereras av detsamma nu komma kommunen till godo?

Annons

Istället för att svara fortsätter Moderaterna i Skövde med att försöka vilseleda läsarna genom rent felaktig och oärlig argumentation.

Annons

Vi ”anklagas” för att ha avsatt medel i budget för projektet utan att definiera hur de skulle användas. Det var alliansen tillsammans med SD som bildade majoritet i kommunfullmäktige och antog avtal och projektbudget.

Vår gemensamma uppfattning var och är att investeringsvolymen är alldeles för stor och vi bantade den därför i våra förslag i den mån vi tyckte var rimligt för att ändå leva upp till avtalet. Vi kunde ju naturligtvis inte helt ta bort den utan var tvingade att respektera det majoriteten - hur den än såg ut - beslutade.

Föreslår Moderaterna att vi skulle ha ignorerat ett av kommunfullmäktige fattat beslut för att vi inte gillade det? Det hävdas också, liksom i valrörelsen, att vi skulle ha varit positiva till att öppna ett asylboende på berget. Som en sakupplysning kan vi då informera om att det är Migrationsverket som beslutar om just detta, inte kommunala partiorganisationer.

Slutligen väljer man nu från Moderaterna i Skövde att hävda att man hela tiden varit tveksamma till avtalspartens förmåga att leva upp till de stipulerade kraven. Detta är rent häpnadsväckande med tanke på den retorik som samma parti använde bland annat i förra årets valrörelse då man på heder och samvete bedyrade dess stora förmåga och engagemang.

Vi kan ha förståelse för att det sprids en viss desperation hos dem som varit förespråkare för ett projekt som nu rasar ihop kring dem, det ursäktar dock inte rena lögner och felaktigheter.

Annons

Annons

Det är dags för er att acceptera faktum; vi hade rätt, ni hade fel. Låt oss nu tillsammans göra vad vi kan för att rädda det som räddas kan och undvika ytterligare slöseri med skattemedel i en redan ansträngd ekonomisk situation.

Johan Ask (S), Janette Leinonen (MP), Gabryjel Blom (V)

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy