Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Insändare: Med biobränsle ligger vi steget före

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Biologiskt avfall kan bli klimatsmarta bränslen. Det är en av de frågor som tas upp på Centerpartiets pågående stämma. Det skriver ledande centerpartister i Skövde i en insändare.

Från torsdag till söndag denna vecka är tjugotvå ombud från Skaraborg på Centerpartiets partistämma i Karlstad. Sedan valet är Centerpartiet med och styr i närapå 200 kommuner, i 19 regioner samt i en budgetöverenskommelse med regeringen – politiken som beslutas på våra stämmor blir verklighet!

Annons

Annons

Med denna enorma möjlighet att föra Centerpolitik följer också ett stort ansvar att se till att våra lösningar matchar de utmaningar som Skaraborg och Sverige står inför!

Centerpartiet har alltid haft landsbygden och miljön nära hjärtat. Denna stämma ta vi fram fler förslag som gör det svenska jordbruket (redan bland de grönaste i världen) ännu mer hållbart. Det gör vi dels med politik för ännu mer närodlad mat, dels genom en avgift när stora näringsverksamheter slänger mat och dels med mer återvinning av biologiskt avfall som kan bli klimatsmarta bränslen. Här i Skaraborg lär vi aldrig bli oljemiljardärer, men när det kommer till biobränslen ligger vi redan steget före!

Det finns en oro över att Sverige håller på att klyvas. Oro över brottslighet, över utanförskap eller över att vården och välfärden inte ska fungera när man behöver den slår hårda slag mot gemenskapen i vårt samhälle. I kommuner som Gullspång och Karlsborg kan det vara svårt för polisen att hinna ut i tid och till våra sjukhus har man svårt att hitta tillräckligt med personal. Samtidigt är det allt för vanligt att människor som flyttat hit, särskilt från andra länder, fastnar i utanförskap.

Vi kommer att driva förslag för att fortsätta satsningarna på karriärvägar och högre lön till sjuksköterskor och specialistsjuksköterskor som påbörjades i statsbudgeten. Vi föreslår fler vuxenutbildningsplatser och vidareutbildningsinsatser på arbetsmarknaden och snabbar på integrationen med ett intensivår som ger nyanlända en snabbare introduktion till samhället. Och givetvis kämpar vi för resurserna för att ha fler poliser i hela landet! Med vår politik möter vi Skaraborgs och Sveriges utmaningar och leder framåt!

Ulrica Johansson (C)

Distriktsordförande Skaraborg

Ulrika Heie (C)

Riksdagsledamot Skaraborg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan