Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Insändare: Är verkligen Systembolagets öppettider någonting för politikerna?

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Medans hela landet skriker efter hjälp att stoppa gängrelaterat våld och vården går på knäna driver Moderaterna frågan om söndagsöppet på Systembolaget. Ta tag i de frågor som är viktiga, skriver Tobias Krans i en insändare.

Perspektiv

Jag brukar försöka vara tyst och bara skaka på huvudet över dumheter, men denna gång så rann bägaren över.

Öppettider bör vara enligt det som butiken bestämmer över, och inget som bör tas in i politiken, trots att Systembolaget har monopol för försäljning av alkoholhaltiga drycker i Sverige så bör det inte vara bland de frågor som diskuteras i nuläget.

Men det är som vanligt i svensk politik, det prioriteras helt fel. Landsbygden bestraffas genom denna vansinniga överbeskattning av drivmedel, företag förhindras att bygga nytt runt om i landet, men stoppas på grund av elbrist, politiker ropar högt om att vi ska köpa el-bilar. Men vänta! Varför får inte företag bygga ut eller nyetablera sig i landet? JO FÖR DET ÄR ELBRIST!

Men som vanligt så är det lättare att ta hand om de frågor som kräver minst arbete och energi. Medans hela landet skriker efter hjälp att stoppa gängrelaterat våld, hedersförtryck, olagliga transporter med lastbil, vården går på knäna, äldreomsorgen är under all kritik, Men vad verkar vara högsta prioritet? Att stadsbor ska kunna ta bussen till Systembolaget på en söndag? Som vanligt så skämmer svenska politiker ut sig och tar tag i de saker som skapar minst bekymmer.

Annons

Annons

Förr var jag stolt över våra född i ett land som Sverige, men nu börjar jag skämmas över hur vi blivit. Vi har inte möjligheten att ta hand om våra nyanlända, och inte ger vi de som byggt upp detta landet den värdighet och respekt som de förtjänar. Så ta tag i de frågor som verkligen är de stora bekymren.

Signatur Tobias Krans

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy