Annons

Annons

Annons

Skövde

Skövdebostäder rekryterar ny vd: ”Vi söker en lyhörd ledare”

I maj tvingades Dan Sandén lämna sitt jobb som vd för Skövdebostäder. Nu ska en ny rekryteras. – Det känns bra att vi är igång med rekryteringsprocessen på allvar, säger bolagets styrelseordförande Bernt Mårtensson i ett pressmeddelande.

Nu är rekryteringen av ny vd för det kommunala bostadsbolaget Skövdebostäder igång. Bolaget samarbetar med rekryteringsfirman Lisberg som har lång erfarenhet av rekrytering till ledande befattningar.

Annons

LÄS MER: Sandén efter chockbeskedet- här berättar han sin version

Annons

LÄS MER: Därför tvingades Skövdebostäders vd att gå

LÄS MER: M-toppen attackerad: ”Han gapade och skrek”

LÄS MER: Ny tillförordnad vd utsedd efter Sandén

Det skriver Skövdebostäder i ett pressmeddelande.

– Det känns bra att vi är igång med rekryteringsprocessen på allvar. Verksamheten löper på utan problem med byggchef Morgan Arvidsson som tillförordnad vd, men givetvis behöver bolaget en permanent lösning, säger Bernt Mårtensson, styrelseordförande i Skövdebostäder.

Lisberg arbetar med kartläggning av potentiella kandidater, men tar också emot ansökningar till tjänsten. Utifrån ett stort underlag kommer rekryteringsfirman att plocka ut ett antal kandidater som går vidare till sluttampen där Skövdebostäder ska hitta sin nya vd. Flera medarbetare på Skövdebostäder har intervjuats inför att rekryteringsprocessen skulle starta för att skapa en gemensam bild av vilka egenskaper och kompetens en ny vd behöver.

Annons

Annons

– Vi söker en lyhörd ledare som kan balansera alla krav på kommunnytta, bolagets positiva utveckling och samhällsansvar och se helhetsperspektivet på hur Skövdebostäder kan vara till nytta för såväl sina hyresgäster som Skövde i stort. Vi söker någon som kan föra god dialog både uppåt och nedåt i organisationen, säger Bernt Mårtensson, styrelseordförande.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan