Annons

Annons

Annons

Centrala Väster

Dömdes för hot mot ansvarig utgivare – nu överklagas domen

Text

Jönköpings-Postens och Hall Medias förra ansvarige utgivare Marie Johansson Flyckt hotades efter en politisk debatt.

Tidigare i somras dömdes en man och en kvinna för hoten. De har nu överklagat tingsrättens dom.

Mannen och kvinnan dömdes för olaga hot av tingsrätten. Båda har tidigare varit aktiva politiker i Jönköpings kommun.

Det var i augusti förra året som Marie Johansson Flyckt konfronterades av en man och en kvinna i samband med en politisk debatt på krogen Harrys i centrala Jönköping. De båda har tidigare varit aktiva politiker i Jönköpings kommun och var missnöjda med en publicering som JP hade gjort ett par år tidigare.

Annons

Annons

– Kvinnan hälsade först och tog i hand men hon blev obehaglig och hotfull. De orden hon sen uttryckte var en vilja att döda, det var ett dödshot och hon sa det flera gånger, sa Marie Johansson Flyckt efter händelsen.

Tidigare i somras dömdes både mannen och kvinnan för olaga hot. Kvinnan för att ha hotat Marie Johansson Flyckt, mannen för att ha hotat hennes vän.

"Det har varit fråga om ett hot som kunde förväntas innebära att Marie Johansson Flyckt skulle känna allvarlig fruktan för egen säkerhet till person", skrev tingsrätten i domen.

Påföljden blev villkorlig dom och dagsböter, samt skadestånd på sammanlagt 12 000 kronor till Marie Johansson Flyckt och hennes vän.

Nu har både mannen och kvinnan överklagat till Göta hovrätt.

Kvinnan, som hotade JP:s dåvarande ansvariga utgivare, anser att rätten värderat bevisningen felaktigt och yrkar att åtalet ska ogillas. Mannen yrkar på samma sak och ifrågasätter bland annat vissa vittnesuppgifter som han hävdar är motsägelsefulla.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan