Annons

Annons

Annons

Annons

Trav

Jättefavoriten föll – Jepson och Activated vann Stochampionatet: "Största jag vunnit"

Text: 

Conrads Rödluva var superstoet som alla pratade om på förhand. Men precis som i Drottning Silvias Pokal, på Åby, några månader tidigare skrällvann Activated.

Activated vann Stochampionatet 2019.

Activated spurtade förbi Conrads Rödluva över upploppet.

Tränaren Fredrik Wallin var strålande glad efteråt.

Carl-Johan Jepson fick sin första Stochampionatsseger.

Annons

Annons

Prissumman i Stochampionatet låg på 2,4 miljoner kronor.

Det 51:a Stochampionatet hade en klar favorit på förhand: Conrads Rödluva, körd av Örjan Kihlström och tränad av Daniel Redén.

Rödluvan, uppfödd av Ove Conradsson med flera i Torbjörntorp utanför Falköping, klev ut på banan med vinnaroddset 1,53. Frågan många ställde sig var alltså om hästen som utsågs till Årets sto 2018 skulle klara pressen.

TV: Pampigt och förväntansfullt när 51:a Stochampionatet invigdes

Miss Sober tog täten efter start medan Conrads Rödluva hamnade tvåa i andraspår. Örjan Kihlström körde favoriten till ledning och var först in på upploppet.

Vann sitt andra storlopp

Då kom utmanarna bakifrån. Där kom Racing Brodda körd av Rikard N Skoglund. Där kom framför allt Activated och Carl Johan Jepson.

Ekipaget som fick en tuff lottning – startnummer 12 – gjorde som i Drottning Silvias Pokal tidigare under våren och vann överraskande mot jättefavoriten Conrads Rödluva.

LÄS OCKSÅ: Hemmaseger för Hedberg och positiv publiksiffra – så var avslutningen på Trippeltravet

Annons

– Det är en sjukt häftig känsla att få ha en häst som man fått jobba upp, och haft lugnet att satsa inför det här loppet, sade en rörd tränare i form av Fredrik Wallin i vinnarintervjun.

Annons

– Vi hade otur i lottningen båda gångerna men ändå lyckas hon lösa det med hjälp av "Calle", säger en rörd tränare i form av Fredrik Wallin i vinnarintervjun.

"Hon har nog allt"

Carl Johan "Calle" Jepson vann Stochampionatet för första gången och var även han glad i vinnarcirkeln efteråt.

– Jag hade bra rygg på Racing Brodda och det gick riktigt fort i ugången av sista sväng och början på upploppet. Sedan är det långt upplopp och då visade hon att hon är snabbast över upploppet. Hon är både snabb och stark och har nog allt som en toppmärr ska ha.

– Känslomässigt är det nog kanske det största jag har vunnit. Det tror jag faktiskt. Jag kör nästan varje tävlingsdag på Axevalla och det är mycket folk jag känner runt omkring banan. Så det var en fantastiskt rolig seger.

Efter Mellby Frees och Björn Goops seger förra året har Stochampionatet alltså fått ännu ett namn i listan över vinnare.

KRÖNIKA: Persson: En publikmässig uppryckning – men det går inte att slå sig till ro

Annons

Annons

Till toppen av sidan