Annons

Annons

Annons

Annons

Trav

Hemmaseger för Hedberg och positiv publiksiffra – så var avslutningen på Trippeltravet

Text: 

Den totala publiksiffran var bättre än i fjol. Samtidigt bjöds besökarna på flera spännande lopp under söndagens tävlingar på Axevalla.

Örjan Kihlström och Double Exposure slog banrekordet under Stochampionatshelgen i fjol. I år blev det ny seger.

Med flera av de svåraste konkurrenterna strukna tog Double Exposure hem Stoeliten.

Axevallatränaren Pär Hedbergs Alva Palema vann V75-4 med Erik Adielsson i sulkyn.

Stochampionatet var den självklara höjdpunkten, som Activated oväntat vann, men publiken på Axevalla bjöds också på annan spännande travsport mellan regnskurarna på söndagen.

Annons

Annons

Stoeliten i V75:s sjunde avdelning var en sportslig höjdpunkt på förhand, med namnstarka hästar anmälda. Fjolårets Stochampionatsvinnare, Mellby Free, ströks dock liksom Cash Crowe. Det gav favoritskapet till Double Exposure.

Örjan Kihlström, som inte lyckades vinna Stochampionatet med jättefavoriten Conrads Rödluva, tog revansch och vann med just Double Exposure.

– Det var väldigt ovisst in på upploppet, men så gav hon det lilla extra och kopplade sedan greppet ganska tidigt faktiskt, sade Kihlström i vinnarinterjvun.

Alva Palema vann hemma

Dessförinnan hade V75 inletts med något av en skräll, efter en fin svepning längs långsidan av Moneykeeper körd av André Eklundh. Håkan B Johansson tog därefter hem Stora amatörpriset med Macelleria.

Favoritspelade Ecurie D. vann V75-3 innan det skulle bli hemmaseger i fjärde avdelningen. Alva Palema, tränad av Pär Hedberg, travade först i mål efter ett dramatiskt upplopp. Dixie Brick var först över mållinjen men galopperade.

Några sekunder tidigare hade Dollar Rain, körd av Flemming Jensen, ramlat in på innerplan sedan Jim Oscarsson och First Heartbeat trängt av ekipaget på upploppet. Detta då Oscarsson tappade ena tömmen.

– Jag hade bara tur att jag inte kom innanför hjulet på honom. Det löste sig bra men det kunde ha gått åt helskotta, sade Oscarsson i TV4:s sändning.

Annons

Bättre publiksiffra än i fjol

Stochampionatet Consolation, för de hästar som inte lyckades kvala in till finalen, vanns av Adi Gallia innan de två travmässiga höjdpunkterna avslutade V75-söndagen.

Där höll alltså en favorit medan den andra föll, och kusken Carl Johan Jepson vann Stochampionatet för första gången i karriären.

Publikmässigt var det gladare nyheter jämfört med i fjol. Söndagens publiksiffra (7 816) var visserligen drygt 400 färre än 2018, men 25 529 besökare totalt gör att Trippeltravet som helhet lockade 2 000 fler jämfört med förra året.

Annons

Annons

Till toppen av sidan