Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Fullbokat på två månader - 170 lägenheter redan uthyrda

Så fort gick det för Skövdebostäder att hyra ut 170 lägenheter på Frostaliden och Grubbagården.

Två månader.

Frostaliden och Grubbagården - redan uthyrda.

Annons

Annons

- Vi publicerade lägenheterna den 2 april, drygt två månader senare var alla lägenheter uthyrda. Vi är positivt överraskade att uthyrningen gått så smidigt. Vi vet att behovet är stort, men nyproduktion kostar ju lite mer och exakt var Skövdebornas smärtgräns går vet vi inte. Men med det här resultatet känner vi att vi hamnat rätt med produkt och pris, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder i ett pressmeddelande.

Av de 170 lägenheterna finns 44 i det nybyggda huset Grubbagården på Havstena och 126 på Frostaliden. På Grubbagården handlar det om treor och fyror och på Frostaliden finns det allt från två rum och kök till fem rum och kök. Standarden är från start något högre än vad som varit brukligt i nyproduktion vilket kan ha betydelse.

- Den här gången lät vi diskmaskin, duschväggar och inbyggnadsugn med spishäll ingå från början. Det är val vi får göra från projekt till projekt utifrån hur produktionskostnaden blir och vilken efterfrågan vi ser på marknaden. När vi har diskmaskin som tillval brukar drygt 80 procent välja det, säger Lina Eklund Svensson.

Skövdebostäder planerar för fler bostadsprojekt. Närmast ligger 132 studentbostäder på Kurorten, 13 marklägenheter i Timmersdala och ett trygghetsboende på Mossagården.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan